Jeste li i vi jedna od onih osoba koja nakon raskićivanja božićne jelke ima više ukrasa nego slobodnog mjesta za pohranu? Ne brinite se, uz ove savjete naći ćete kutak za svaku kuglicu.

1. Iskoristite kartone od jaja
Ne znate kako biste spremili manje kuglice? Stavite ih u kartonske kutije od jaja. Ove su kutije stvarane tako da se u njih pohranjuju osjetljivi predmeti, pa svakako iskoristite tu činjenicu.

Kod raskićivanje bora i pohranjivanja božićnih ukrasa ne zaboravite razvrstati iste prema materijalu kako bi spriječili uništavanje omiljenih kuglica.

2. "Pregradite" kutiju za cipele
Ako ste vješti sa škarama, ljepilom i kartonom, sami možete "pregraditi" postojeću kutiju (npr. od cipela) i u nju spremiti ukrase za bor. Važno je napraviti dovoljno mjesta za svaku kuglicu te ju kartonskom pregradom zaštititi od "sudaranja".

3. Ubacite kuglice u čaše
Ostalo vam je plastičnih čaša od blagdanskih tuluma ili rođendanskih slavlja? Ubacite po jednu kuglicu u svaku čašu i tako ih pohranite u veću kutiju. Plastične čaše spriječit će sudaranje kuglica i lom vaših vrijednih ukrasa.

4. Razvrstaje ukrase po materijalu

Razvrstajte ukrase prema materijalu od kojeg su napravljeni: plastične kuglice možete staviti zajedno, drvene ukrase odvojite na posebnu hrpicu, a staklene kuglice dodatno zaštitite, odnosno zamotajte u papirnate ubruse ili neku nježnu tkaninu.

5. Spriječite petljanje kuglica
Stavite li mnogo kuglica u jednu kutiju, može doći do petljanja vezica koje se obično vješaju na grane božićne jelke. Da biste spriječili tu pojavu, sve manje lomljive kuglice (npr. plastične) nanižite na štap i tako pohranite u kutiju do sljedeće godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju