Nije tajna da odnosi između svekrva i snaha znaju biti izazovni, ali važno je znati da postoje svekrve i snahe koje funkcioniraju savršeno.

Zato unatoč svim pričama koje ste možda čuli to nikako nije odnos koji od samog početka trebate osuditi na propast.

Kako biste tom odnosu dodatno pomogli, dobro je da i prije samog vjenčanja sa svojom svekrvom obavite razgovor o nekoliko tema. A koje teme treba obuhvatiti taj razgovor, odnosno koja pitanja trebate postaviti svojoj budućoj svekrvi? Pet najvažnijih izdvojili smo u nastavku.

Četiri razgovora koja morate obaviti s budućom svekrvom su:

1. Što trebate znati o njima kao obitelji

Vjerojatno ne želite biti isključeni iz razgovora kada se obitelj vašeg supruga okupi. Neka vam buduća svekrva ispriča detalje iz djetinjstva vašeg partnera, izvadite stare albume s fotografijama, zajedno se zabavite. Osim što će vaša buduća svekrva ponovno proživjeti neke sretne trenutke, vi ćete saznati puno lijepih stvari o svom budućem suprugu.

2. "Ja nisam tu da ugrožavam vašu poziciju"

Svekrve znaju biti jako osjetljive u trenucima kada njihovo dijete odraste i spremno je za ženidbu. U takvim trenucima one se znaju osjećati nesigurno zbog nove osobe u obitelji i boje se da će biti izbačene iz života svoga sina. Taj osjećaj zna dovesti do nepoželjnih ponašanja. Kako se to ne bi dogodilo, budućoj svekrvi dajte do znanja da vi niste tu kako biste je zamijenili, nego kako biste bili dio iste obitelji.

3. Dajte joj do znanja da je odluka o zasnivanju obitelji vaša

Nitko ne voli kada ih drugi ljudi počnu gnjaviti s pitanjem kada će beba. Svekrvama to pitanje nije strano, ali ta je odluka isključivo vaša. Iako taj razgovor možda nije ugodno započeti, objasnite svojoj budućoj svekrvi da ćete sami odlučiti kada ste spremni za dijete i razgovore o prinovi.

4. Razgovarajte o njoj

Sa svekrvom ne trebate razgovarati samo o svom budućem suprugu, vašem odnosu i planovima za budućnost. Da bi odnos bio dobar, bitno je poraditi na prijateljstvu. Svekrva ne treba biti vaša druga mama, ali može vam biti prijateljica. Razgovarajte s njom o stvarima koje je zanimaju, u kojima uživa, o hobijima... Ona će cijeniti takav razgovor, a sigurno će poželjeti saznati i nešto o vama.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju