4 rečenice koje manipulatori koriste kako biste se osjećali nesigurno

Podijelite na

Manipulatori žele upravljati drugom osobom i tako doći do vlastitog cilja. Kada počnete često preispitivati svoje misli, osjećaje i uvjerenja, manipulatori tada imaju moć vladati svakim aspektom vašeg života. Kako biste ih na vrijeme uočili, donosimo najčešće fraze koje manipulatori koriste, a kojima pokušavaju kontrolirati svoje "žrtve" i narušiti im samopouzdanje

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 11.8.2017 / 15:22

Manipulatori se žele poigravati vašim samopouzdanjem

Manipulatori se žele poigravati vašim samopouzdanjem (Foto: Guliver/Thinkstock)

1. "Nisi me razumjela."
Svima nam se dogodi da ponekad pogrešno protumačimo stvari, ali manipulator će vas namjerno okriviti i govoriti vam kako niste dobro razumjeli što je htio reći. Na taj način stvaraju nesigurnost i sumnju u vama te preuzimaju kontrolu nad onim što mislite, govorite i vjerujete.

"Neki ljudi su vješti manipulatori. Koriste riječi kako bi upravljali drugom osobom i tako došli do vlastitog cilja. "

2. "Previše dramatiziraš."
Manipulatori vrlo često koristi ovu rečenicu ili sličnu ''Reagiraš pretjerano''. Kada vas manipulator etiketira kao osbu koja previše dramatizira onemogućuje vam da izrazite vlastite emocije i da kažete ono što mislite. Kad god budete htjeli podijeliti neki svoj problem, reći će vam kako pretjerujete.

Ubrzo će se dogoditi da zadržavate stvari za sebe, a njemu će prolaziti sve što kaže jer želite izbjeći sukob. To dopušta manipulatoru da upravlja svakim vašim potezom. Pročitajte i 3 dokaza da s vama netko manipulira.

3. "Trebaš me."
Potpuna kontrola krajnji je cilj manipulatoru. Žele da mislite kako bez njega ne možete funkcionirati. Ako u to počnete vjerovati, kontrolirat će vas u potpunosti. Manipulator bez te kontrole nije potpun.

4. "Ti si…
… ljubomorna, zajedljiva, paranoična i slično. Na taj način manipulator kod žrtve nastoji stvoriti osjećaj sumnje u ispravnost vlastitih odluka ili postupaka. Ukoliko takve stvari manipulator dugoročno ponavlja, osoba na kraju počne u to vjerovati. Manipulator na taj način sebi gradi samopouzdanje, a vaše uništava. Otkrijte i 5 znakova da "simpatična" osoba zapravo ima loše namjere.

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se