Napokon je stiglo lijepo vrijeme i vjerujem da se većina vas veseli boravku u prirodi koliko i ja. Iako se čini da smo proljeće odmah preskočili i zakoračili u ljeto, uvijek se možete smjestiti pod hladovinu nekog drva i napraviti piknik.

Možda će vam piknik dobro doći kao ideja za prvomajski boravak u prirodi. Neku košaru ili ceker sigurno imate kod kuće, u njoj možete nositi stvari. A za hranu bi bilo najbolje uzeti neku rashladnu torbu i ubaciti onaj smrznuti uložak. Hranu sam skroz pojednostavila, a opet bilo je jako ukusno i simpatično.

Guštanje ne bi bilo potpuno bez deserta i zato je tu moj cheesecake u teglici. Ovaj recept sam kombinirala sama, a dragi je zaključio da mu je ovo najbolji cheesecake okus do sada. Svakako probajte! Jako je jednostavno, ne peče se i preukusno je.

Guštanje na pikniku ne bi bilo potpuno bez deserta i zato je tu moj cheesecake u teglici. Svakako isprobajte recept

Sastojci (za 6 teglica):
- 200 grama keksa po želji
- -60 grama maslaca
- 350 grama Philadelphia sira
- 350 mililitara vrhnja za šlag
- 3 žlice meda
- 1 žličica ekstrakta vanilije

Postupak:

1. Kekse usitnite i pomiješajte s otopljenim maslacem. U svaku teglicu stavite 2 žlice smjese i utisnite te stavite na hlađenje.

2. Mikserom dobro promiješajte sir s medom i vanilijom. U drugoj posudi izradite vrhnje u šlag te spojite obje smjese. Napunite teglice te na vrh stavite voće po želji.

Svu hranu sam pakirala u plastične posudice, a servirala na drvenim daskama. Taj korak možete i preskočiti, jer je jednako ukusno i iz posudica. Ponesite si tanjure, salvete i slamke. I nikako nemojte zaboraviti vreću za smeće, kako ništa ne bi ostalo u prirodi.

Ponesite loptu i rekete za badminton, ako idete s društvom. A nemojte zaboraviti ni sprej protiv komaraca, dobro će vam doći.


Više recepata Matee Halilović te inspiracije za uživanje u sitnicama pronađite na blogu
"Little things by Matea", a posjetite je i na službenoj Facebook stranici te Instagram profilu.
Cheesecake u teglici Cheesecake u teglici ponesite na piknik i uživajte u njegovu prefinom okusu (Foto: Matea Halilović)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju