Kremu protiv celulita možete napraviti u vlastitom domu koristeći eterična ulja koja potiču cirkulaciju, a redovitom primjenom brišu narančinu koru s kritičnih mjesta na tijelu


Sastojci za kremu protiv celulita:

120 ml kokosovog ulja
2 žlice pčelinjeg voska
3 žlice hidrolata hamamelisa
10 kapi eteričnog ulja smreke
10 kapi eteričnog ulja ružmarina
30 kapi eteričnog ulja grejpfruta
30 kapi eteričnog ulja čempresa

Eterična ulja ružmarina, smreke, grejpfruta i čempresa pojačavaju protok krvi te potiču izbacivanje nakupljene vode u organizmu. Produljeno korištenje kombinacije ulja brišu narančinu koru s kože.

Priprema:
1. Pomiješajte zajedno sva eterična ulja i hidrolat hamamelisa. Otkrijte koje sve probleme možete smanjiti s hamamelisom ili vještičjom lijeskom.

2. Na vrlo slaboj vatri otopite vosak i dodajte mu kokosovo ulje dok ne dobijete ravnomjernu tekućinu.

3. Pomiješajte zajedno eterična ulja s voskom i kokosovim uljem. Prelijte kremu u staklenku, pa držite na hladnom i suhom mjestu.

Zašto ova krema 'pali'?
Ružmarin, smreka, grejpfrut i čempres pojačavaju protok krvi te potiču izbacivanje nakupljene vode u organizmu. Produljeno korištenje kombinacije ovih eteričnih ulja brišu narančinu koru s kože.

Hamamelis zateže kožu, a kokosovo ulje i pčelinji vosak se lako upijaju, hidratiziraju kožu, te je održavaju je elastičnom i lijepom. Otkrijte zašto je kava odličan sastojak u borbi protiv celulita.

Malu količinu kreme umasirajte u kožu kružnim pokretima dvaput dnevno – ujutro i prije odlaska u krevet. Najbolje ju je koristiti odmah nakon tuširanja kada su pore otvorene, pa lakše upijaju hranjive tvari u kožu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju