Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Brz i sočan: Ručak s 5 namirnica koje uvijek imamo kod kuće

20. ožujka 2018 Piše A.K.
Osim što je bogat izvor vitamina C i folne kiseline, karfiol se i vrlo lako priprema
Osim što je bogat izvor vitamina C i folne kiseline, karfiol se i vrlo lako priprema (Foto: StockFood)

U potrazi ste za brzim, jednostavnim i ukusnim ručkom koji se lako sprema? U nastavku pronađite recept koji će zadovoljiti sve te uvjete

Karfiol ili cvjetača povrće je koje spada u porodicu divljeg kupusa. Iznimno je zdrav i sjajan je izvor vitamina C te folne kiseline. Žene ga vole jer se lako priprema – možete ga peći, pohati, napraviti od njega krem juhu ili pire.

Mi vam danas donosimo recept za zapečeni karfiol. Ovo jednostavno i sočno bezmesno jelo može se jesti samostalno, a može biti i prilog.

SASTOJCI ZA ZAPEČENI KARFIOL

1 glavica karfiola
1 jaje
2,5 dl kiselog vrhnja
1 šalica krušnih mrvica
1 žlica ulja
150 g naribanog sira po želji
sol
papar

Karfiol iz pećnice je jednostavno i sočno bezmesno jelo.

PRIPREMA:

1. Očistite glavicu karfiola od listova i razdvojite je na manje cvjetove.

2. U prokuhanu vodu stavite razdvojene cvjetove karfiola i kuhajte oko 15 minuta dok ne postanu mekani.

3. Vatrostalnu posudu premažite žlicom ulja i posipajte sa dvije žlice krušnih mrvica.

4. Na krušne mrvice rasporedite cvjetove karfiola.

5. U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, jaje, sir, ostatak krušnih mrvica i začinite sa soli i paprom po želji.

6. Dobivenu smjesu raspodijelite po cvjetovima karfiola u vatrostalnoj posudi.

7. Jelo zapecite u pećnici na 200 ºC oko 20-25 min.

Dobar tek!

 

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close