Ružmarin se odlično sljubljuje s mediteranskim jelima, ali od ove začinske biljke može se napraviti i ukusan napitak koji potiče rad metabolizma i topljenje masnih naslaga


Ružmarin je ljekovita mediteranska biljka s antibakterijskim, antiupalnim i antiseptičkim djelovanjem. Dobar je izvor vitamina A, B, C, D, E i K te ima pozitivne učinke na cijeli organizam, a pogotovo na zdravlje mozga, jetre i srca.

Osim što se dodaje jelima, od ružmarina se može napraviti i topli napitak nalik na čaj koji ima posebne blagodati na probavni sustav. Konzumirate li ga nakon jela, opustit će mišiće ovog dijela tijela, smanjiti nadutost, ublažiti plinove i grčeve.

Ako se uz to kombinira uz grejp koji je poznata toplica masnoća, dobiva se učinkoviti napitak koji ubrzava metabolizam, potiče sagorijevanje masnoća te izravnava trbuh.

Sastojci za napitak od ružmarina i grejpa:

2 čajne žličice sušenog ružmarina
3 dcl vruće vode
1 grejp

Priprema:

1. U vruću vodu stavite sušeni ružmarin i pustite da bude uronjen u vodu oko pet minuta.

Najjednostavnije će biti ako ružmarin stavite u filter vrećicu za čaj.

2. Procijedite ružmarin. Grejp dobro perite, iscijedite sok od polovice ploda i pomiješajte s čajem od ružmarina.

3. Preostalu polovicu grejpa nasjeckajte na komade i dodajte u tekućinu. Živjeli!

U videu Healthy Food Housa pronađite još recepata za napitke koji pomažu pri topljenju masnoća.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju