Sendvič je savršeni izbor za brzi ručak koji možete napraviti kod kuće i ponijeti sa sobom na posao. No umjesto uobičajenih kombinacija sastavljenih od procesiranih sastojaka poput sira i salame, napraviti ga možete i od podjednako ukusnih, a cjelovitih namirnica.

Donosimo vam recept za poboljšanu verziju avokado tosta. Ovo kremasto tropsko voće savršeno će se sljubiti s kuhanim slanutkom koje obiluje bjelančevinama biljnog porijekla.

Najvažnije je da imate avokado koji je spreman za konzumaciju – od pretvrdog i nezrelog ploda nemoguće je napraviti dobar sendvič.

Količinu proteina u obroku dodatno povećajte i odabirom kruha – izaberite proteinsku verziju, ili peciva napravljena od cjelovitih žitarica i sjemenki.

Sastojci za proteinski sendvič od slanutka i avokada:

  • 1 zreli avokado
  • 1 konzerva slanutka od 400 ml
  • 1 mladi luk
  • ½ limuna
  • sol i papar po želji
  • kruh po želji
  • par listova zelene salate
  • nekoliko kriški svježe rajčice po želji
  • svježi korijander po želji

Priprema proteinskog sendviča od slanutka i avokada:

  1. Isperite slanutak iz konzerve i pomiješajte ga s avokadom. Gnječilom za krumpir ili vilicom usitnite ove dvije namirnice u jednu smjesu.
  2. Začinite smjesu s iscijeđenim limunom i komadićima mladog luka. Posolite i poparite po želji. U ovaj nadjev savršeno će ići i češnjak u prahu. Ako pripremate sendvič za posao, možda je bolje preskočiti taj korak u pripremi.
  3. Smjesu stavite između dvije kriške kruha, a po želji dodajte i svježe zelene salate, nekoliko kriški rajčica i nešto svježih listića korijandera. Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju