Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Sočna i brza: Recept za finu tortu od naranče i čokolade

20-12-2017 Piše Zadovoljna
komentari

Spoju čokolade i citrusa u desertu teško je odoljeti, pogotovo kada je taj citrus mirisna naranča. U nastavku pronađite recept za brzu tortu s narančom i čokoladom

SASTOJCI ZA BISKVIT:

- 6 jaja
- 7 dag maslaca
- 4 velike naranče
- 15 dag brašna
- 10 dag šećera
- prstohvat soli

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

SASTOJCI ZA ČOKOLADNU GLAZURU:

- 7 dag maslaca
- 15 dag tamne čokolade

DODATNI SASTOJCI

- malo maslaca za premazivanje kalupa
- krušne mrvice

PRIPREMA TORTE

1. Okrugli kalup (ili bilo koji po vlastitoj želji) premažite maslacem i pospite krušnim mrvicama.

2. Iscijedite sok od 2 naranče. Ako imate sreće i možete nabaviti neprskane naranče, onda prije cijeđenja naribajte koricu pa je pomiješajte sa sokom.

3. Cijela jaja, šećer i prstohvat soli tucite mikserom od 5 do 7 minuta ili dok se smjesa ne udvostruči i postane blijedo žuta.

Spoju čokolade i citrusa u desertu teško je odoljeti, pogotovo kada je taj citrus mirisna naranča. 4. Otopite maslac na laganoj vatri i pustite da se malo ohladi.

5. Maslac lagano umiješajte u istučena jaja i šećer. Zatim jednako lagano umiješajte sok od naranče (i koricu, ako je imate).

6. Naposljetku u smjesu uz lagano miješanje dodajte brašno. Nikako nemojte dodati svu količinu brašna odjednom kako vam se ne bi stvorile grudice.

7. Gotovu smjesu za biskvit ulijte u kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 do 30 minuta. Biskvit je gotov kada na vrhu bude tamnožut i kada se sa strane počne odvajati od kalupa. Ako niste sigurni da je gotov, poslužite se starim trikom s čačkalicom.

Probodite biskvit na sredini čačkalicom i ako ona izađe van suha, to znači da je biskvit gotov. Ako primijetite da je čačkalica vlažna i na nju se lijepi tekuća smjesa, biskvit još treba peći. Kada je pečen, biskvit izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.

8. Iscijedite preostale dvije naranče i sokom prelijte ohlađeni biskvit.

9. Čokoladu natrgajte na kockice i rastopite na laganoj vatri ili pari. Zatim u nju dodajte maslac narezan na listiće i kada se on otopi, povežite ga čokoladom.

10. Biskvit prelijte glazurom od čokolade. Po želji tortu ukrasite kriškama naranče, a možete je poslužiti uz nekoliko žlica tučenog slatkog vrhnja.

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još