Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Recept za uskrsnu verziju mini pavlove u obliku gnijezda

31. ožujka 2018 Piše Zadovoljna
Uskrsna gnjezda napravila je blogerica Katarina Paoletić
Uskrsna gnjezda napravila je blogerica Katarina Paoletić (Foto: @nestoslatko)

Maštovitu i laganu slasticu za uskrsne blagdane donosi nam blogerica Katarina Paoletić. Riječ je o mini verzijama pavlove u obliku gnjezda koja će sigurno razveseliti vaše ukućane

Mala uskrsna gnjezda napravljena od beze kora i punjena ukusnom kremom od vanilije i vrhnja sa slatkom marelicom na vrhu zaista su prava rapsodija okusa. Katarina Paoletić s bloga Nešto slatko by Katarina donosi nam uskrsnu verziju mini pavlove.

Sastojci za beze gnjezda:

• 6 bjelanjaka
• 220 g šećera u prahu
• 2 vanilini šećera
• 1 žlica alkoholnog octa

Ukusna i lagana slastica idealna je za Uskrs.

Sastojci za kremu:

• 6 žutanjaka
• 4 žlice šećera
• 6 žlica oštrog brašna
• 250 ml mlijeka
• 3 vrećice vanilin šećera
• 250 g maslaca
• 250 ml vrhnja za šlag
• kompot od marelica
• jedan paketić preljeva za torte

Priprema beze gnjezda:

1.
U zdjeli izmiksajte bjelanjke postepeno im dodavajući šećere.

2. Kada bjelanjci očvrsnu (nakon 10 minuta), dodajte žlicu alkoholnog octa i promiješajte.

3. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu te na lim obložen masnim papirom oblikujte mala gnijezda s rupom.

4. Beze gnijezda sušite u pećnici na 140 stupnjeva, jedan sat, a potom ih pustite u pećnici da se potpuno ohlade.

Priprema kreme:

1. Zagrijte u loncu 200ml mlijeka do vrenja.

2. U posudi pjenasto izmiksajte žutanjke i šećere, pa im dodajte 50ml preostalog mlijeka i brašno.

3
. Vrelo mlijeko dodajte u smjesu od žutanjaka i šećera i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.

5. Ohladite kremu i u nju dodajte razrađeni maslac sobne temperature i prethodno izmiksano vrhnje za šlag.

6.
Kremom punite gnijezda, te na vrh stavite jednu polovicu marelice.

7.
Na marelicu stavite preljev za torte.

Dobar tek!
Uskrsna gnjezda - 2 Uskrsna verzija mini pavlove u obliku gnjezda Foto: @nestoslatko

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close