Galerija +1 SASTOJCI (za 12 muffina)
- 3 čaše zobenih pahuljica (čaša od 250 ml)
- 2 zličice cimeta
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 velika jaja
- 1/2 čaše meda ili agavinog sirupa (ili drugi sirup po želji)
- 1 grčki jogurt
- 1 čaša mlijeka
- 1 veća jabuka, oguljena i nasjeckana
- 1 čaša malina
Zobeni muffini s jabukom i malinama (Foto: Matea Halilović)
PRIPREMA:
1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih.
2. Odvojite suhe i mokre sastojke i promiješajte ih. Zatim spojite obje smjese i dobro povežite. Dodajte jabuke i maline te lagano promiješajte da se voće ne raspadne.
Zobeni muffini (Foto: Matea Halilović)
3. Kalup za muffine malo namastite (ili koristite papirnate košarice) te žlicom rasporedite smjesu. Trebalo bi vam biti dovoljno za 12 komada.
4. Pecite muffine otprilike 30 minuta. Pustite da se potpuno ohlade te ih tek onda vadite iz kalupa.
SAVJET: S ovim receptom možete se igrati i ubacivati druge sastojke poput suhog voća i orašastih plodova. U poklopljenoj posudi muffini mogu trajati nekoliko dana, a idealni su i kao doručak ili užina s nogu kada ste u žurbi.
Više recepata Matee Halilović pronađite na blogu "Little things by Matea", a posjetite je i na službenoj Facebook stranici.