Grafička dizajnerica Carla Elliman iz Chestera u Velikoj Britaniji krenula je u projekt renoviranja kuće zajedno s partnerom Fraserom Edwards-Cleavesom u proljeće ove godine. Zajedničkim snagama transformirali su životni prostor do neprepoznatljivosti u svega pola godine.

Galerija Renovacija doma u Chesteru u Velikoj Britaniji - 6 Renovacija doma u Chesteru u Velikoj Britaniji - 8 Renovacija doma u Chesteru u Velikoj Britaniji - 11 +6 Fraser Edwards-Cleaves dobar dio teških fizičkih poslova obavio je sam

Preselili smo se u naš projekt obnove u proljeće 2023. i otad ga uređujemo, započinje priču Carla Elliman.

Počeli smo s uklanjanjem tepiha u kupaonici prvog dana čim smo dobili ključeve. Iako smo se bojali živjeti u kući jer dekor nije bio po našem ukusu i bio je prazan neko vrijeme, imali smo jasnu viziju što želimo učiniti s njim i bili smo uzbuđeni zbog projekta.

Nisu imali veliki budžet na raspolaganju za preuređenje, pa su većinu stvari sami obavili.

Renovacija doma u Chesteru u Velikoj Britaniji - 1 Prije i poslije - dnevni boravak (Foto: Profimedia)

Uklonili su kadu i zamijenili je tuš-kabinom, postavili su novi umivaonik i kupaonski namještaj, obojili su zidove kupaonice i postavili nove pločice – kako na zidovima, tako i na podu.

Renovacija kupaonice trajala je oko dva mjeseca, a za to vrijeme tuširali su se kod roditelja – na drugom kraju grada.

Najteži dio koji su napravili? Vjerojatno, uklanjanje starog kamina iz dnevne sobe, s obzirom da je bila riječ o masivnom modelu od opeke, a koji su zamijenili modernijom verzijom.

Renovacija doma u Chesteru u Velikoj Britaniji - 2 U uredu se nalazi i kauč na kojem najviše voli spavati njihova mačka (Foto: Profimedia)

Probleme im je stvarao i namještaj koji su stalno premještali po kući ovisno o tome na kojim su sobama radili. No sav trud urodio je plodom.

Samostalna renovacija doma nije jednostavan zadatak. Razradite svoj proračun, napravite plan svojih prioriteta kako biste odredili redoslijed kojim želite raditi stvari i pratite troškove, savjetuje Carla Elliman i njezin partner.

Kako je ovaj britanski par preuredio svoj dom, točnije kupaonicu, dnevni boravak i radnu sobu, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Renovacija doma u Chesteru u Velikoj Britaniji - 3 Par ispred svojeg doma u Chesteru (Foto: Profimedia)

Baš je divan! Stan od 36 kvadrata u kojem je svaki centimetar pažljivo uređen Stan u centru Varšave od 36 kvadrata - 2 Stan u centru Varšave od 36 kvadrata - 8 Stan u centru Varšave od 36 kvadrata - 7 +4 Stan u centru Varšave od 36 kvadrata - 5

I kuhinja je bež: Pogledajte stan koji izgleda kao malo carstvo neutralnih tonova Prelijepi stan u bež i pastelnim tonovima - 9 Prelijepi stan u bež i pastelnim tonovima - 2 Prelijepi stan u bež i pastelnim tonovima - 6 +7 Prelijepi stan u bež i pastelnim tonovima - 10

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju