Modna kuća Christian Dior predstavila je svoju "haute couture" kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2017. godine na Pariškom tjednu visoke mode. Kolekciju je dizajnirala Maria Grazia Chiuri, prva žena na mjestu kreativnog direktora slavne modne kuće

Na Pariškom tjednu visoke mode s nestrpljenjem se iščekivala revija modne kuće Christian Dior za proljeće/ljeto 2017. na kojoj je Maria Grazia Chiuri predstavila svoju debitantsku haute couture kolekciju za ovaj cijenjeni brend.

Ne želim izgubiti ideju sanjarenja kada je u pitanju visoka moda, ali želim da ona bude nosiva, izjavila je uoči revije prva žena u povijesti Diora koja je zasjela na mjesto kreativnog direktora.

U unutrašnjosti muzeja Rodin stvorena je kulisa za prezentaciju kreacija iz nove kolekcije koju su modni stručnjaci jednoglasno pohvalili. Bajkovitim zimskim vrtom šetale su manekenke u modelima kojima je Chiuri na svoj način reinterpretirala "novi look" Christiana Diora.

Linije slavnog "bar jacketa" nisu više tako stroge i voluminozna suknja postala je prozračnija, ali glavna odlika kreacija modnog majstora Diora, ženstvenost, ostala je netaknuta.

I dok haute couture kolekcijom Chiuri istražuje romantičnu stranu ženstvenosti, prethodnom pret-a-porter kolekcijom jasno je iskazala svoje političke i društvene stavove. Na pistu je poslala majicu s natpisom "Svi bismo trebali biti feministi" i još jednom pokazala da i odjeća može biti medij za prenošenje važnih poruka.

Upravo su tu majicu mnoge poznate dame nosile na Ženskom maršu u Washingtonu na kojem je nekoliko stotina tisuća ljudi prosvjedovalo protiv ženomrzačke retorike i politike Donalda Trumpa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju