Bradley Cooper danas će proslaviti 47. rođendan. Slavni američki glumac i redatelj rođen je 5. siječnja 1975. godine u Pennsylvaniji. Njegova majka Gloria podrijetlom je Talijanka i radila je za filijalu NBC-ja, a otac Charles (podrijetlom Irac) bio je broker.

Prema vlastitom priznanju, u djetinjstvu je želio upisati vojnu akademiju i odseliti se u Japan kako bi postao – nindža. Međutim, planove mu je pomutio otac, koji mu je pokazao film "Čovjek slon".

Zbog njega se Bradley zaljubio u glumu i odlučio krenuti u potpuno drugačijem smjeru.

Televizijski debi imao je u seriji "Seks i grad" 1999. godine, u kojoj je odradio sporednu ulogu. Zatim je postao jedan od voditelja turističke emisije "Globe Trekker", u sklopu koje je posjetio i Hrvatsku.

Prvu zapaženu televizijsku ulogu ostvario je u popularnoj seriji "Alias", u kojoj je glumio s Jennifer Garner, a uspjeh na velikim ekranima donijela mu je franšiza "Mamurluk".

Uslijedio je i niz ozbiljnih uloga. Film "U dobru i u zlu" donio mu je prvu nominaciju za Oscara, i to u kategoriji najboljeg glavnog glumca. U toj kategoriji nominiran je i 2015. godine za film "Snajperist" te 2019. za film "Zvijezda je rođena", a 2014. je bio nominiran i za najbolju sporednu ulogu u filmu "Američki varalice".

Osim glumačkim ostvarenjima, pažnju je plijenio i svojim ljubavnim životom, koji je uvijek pokušavao sakriti od javnost. Od 2006. do 2007. bio je u kratkom braku s kolegicom Jennifer Esposito, a u vezi s Irinom Shayk dobio je kćer Leu.

Zavirite u galeriju i pogledajte kako se Bradley Cooper mijenjao tijekom godina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju