Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Rok trajanja hrane: Spriječite 200 zaraza koje se skrivaju u hladnjaku

21-05-2013 Piše Zadovoljna
komentari

Vjerovali ili ne u vašem hladnjaku se može se skrivati više od 200 različitih zaraza uzrokovanih bakterijama i plijesni na namirnicama. Kako bi osigurali kvalitetu onoga što unosite u tijelo, ali i izbjegli neželjene posljedice uzrokovane pokvarenim ili zaraženom hranom napravite reviziju hladnjaka i izbacite opasne uljeze

Kada otvorite kupljeni proizvod ili kupite svježe voće i povrće naznaka roka trajanja na pakiranju ili pak izgled namirnice ne garantiraju uvijek i svježinu proizvoda. Vrlo važnu ulogu igra i način skladištenja proizvoda.

Jeste li se ikad zapitali što se sve skriva u vašem hladnjaku i jesu li svi proizvodi doista dobri za upotrebu?

Donosimo listu trajanja namirnica i hrane u hladnjaku koju ne bi trebali prekoračiti:

U trendu Elin Kostelić na premijeri kratkometražnog filma svog supruga Ivice Kotelića 'Freedom' - 3 Stajling za premijeru Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju Aishwarya Rai postala je Miss svijeta 1994. NAJBOLJA OD NAJBOLJIH Kažu da je ova nezaboravna Indijka najljepša misica svih vremena Scena iz filma My girl EMOCIJE NA NAJJAČE Vrijedni svake suze: 15 filmova zbog kojih ćete isplakati dušu

5 TJEDANA u hladnjaku:
- Jaja

4 TJEDNA u hladnjaku:
- Maslac
- Polutvrdi sir

2 TJEDNA u hladnjaku:
- Jogurt
- Topljeni sir

1 TJEDAN u hladnjaku:
- Mlijeko

>> 5 zapovijedi svake čiste kuhinje

U vašem se hladnjaku može se skrivati više od 200 različitih zaraza uzrokovanih bakterijama na pokvarenim ili neopranim namirnicama 10 DANA u hladnjaku:
- Šparoge
- Celer
- Krastavci
- Patlidžan
- Zelena salata

7 DANA u hladnjaku:
- Gljive
- Špinat
- Hrenovke
- Šunka

5 DANA u hladnjaku:
- Svježe crveno meso
- Ostaci pripremljenog mesa

3 - 4 DANA u hladnjaku:
- Juha
- Ostaci gotove hrane

2 DANA u hladnjaku:
- Svježa riba
- Svježa piletina
- Mljeveno meso
- Svježe kobasice

>> 9 poteza do tip-top hladnjaka

SAVJETI:

- Za održavanje kvalitete proizvoda i uštedu energije temperaturu hladnjaka neka bude između 1,5 i 4 stupnja celzijusa.

- Prije spremanja dobro operite voće i povrće čak i ako ga planirate oguliti za upotrebu jer se bakterije vrlo brzo šire s jedne namirnice na drugu.

- Kuhanu hranu spremite u hladnjak u roku od 2 sata

- Proizvode iz zamrzivača topite u hladnjaku, a ne na sobnoj temperaturi

- Proizvode poput krekera i suhih keksi nemojte držati u hladnjaku jer će sakupiti vlagu i postati gnjecavi.

Pročitaj još
Pročitaj još