Vjerovali ili ne u vašem hladnjaku se može se skrivati više od 200 različitih zaraza uzrokovanih bakterijama i plijesni na namirnicama. Kako bi osigurali kvalitetu onoga što unosite u tijelo, ali i izbjegli neželjene posljedice uzrokovane pokvarenim ili zaraženom hranom napravite reviziju hladnjaka i izbacite opasne uljeze

Kada otvorite kupljeni proizvod ili kupite svježe voće i povrće naznaka roka trajanja na pakiranju ili pak izgled namirnice ne garantiraju uvijek i svježinu proizvoda. Vrlo važnu ulogu igra i način skladištenja proizvoda.

Jeste li se ikad zapitali što se sve skriva u vašem hladnjaku i jesu li svi proizvodi doista dobri za upotrebu?

Donosimo listu trajanja namirnica i hrane u hladnjaku koju ne bi trebali prekoračiti:

5 TJEDANA u hladnjaku:
- Jaja

4 TJEDNA u hladnjaku:
- Maslac
- Polutvrdi sir

2 TJEDNA u hladnjaku:
- Jogurt
- Topljeni sir

1 TJEDAN u hladnjaku:
- Mlijeko

>> 5 zapovijedi svake čiste kuhinje

U vašem se hladnjaku može se skrivati više od 200 različitih zaraza uzrokovanih bakterijama na pokvarenim ili neopranim namirnicama

10 DANA u hladnjaku:
- Šparoge
- Celer
- Krastavci
- Patlidžan
- Zelena salata

7 DANA u hladnjaku:
- Gljive
- Špinat
- Hrenovke
- Šunka

5 DANA u hladnjaku:
- Svježe crveno meso
- Ostaci pripremljenog mesa

3 - 4 DANA u hladnjaku:
- Juha
- Ostaci gotove hrane

2 DANA u hladnjaku:
- Svježa riba
- Svježa piletina
- Mljeveno meso
- Svježe kobasice

>> 9 poteza do tip-top hladnjaka

SAVJETI:

- Za održavanje kvalitete proizvoda i uštedu energije temperaturu hladnjaka neka bude između 1,5 i 4 stupnja celzijusa.

- Prije spremanja dobro operite voće i povrće čak i ako ga planirate oguliti za upotrebu jer se bakterije vrlo brzo šire s jedne namirnice na drugu.

- Kuhanu hranu spremite u hladnjak u roku od 2 sata

- Proizvode iz zamrzivača topite u hladnjaku, a ne na sobnoj temperaturi

- Proizvode poput krekera i suhih keksi nemojte držati u hladnjaku jer će sakupiti vlagu i postati gnjecavi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju