U sklopu londonskog Tjedna mode koji je održan od 17. do 21. veljače 2023. godine te u prostorima legendarnog hotela Claridges svoju novu kolekciju za jesen/zimu predstavila je i srpska dizajnerica Roksanda Ilinčić.

Galerija Roksanda na londonskom Tjednu mode, jesen / zima 2023./2024. - 2 Roksanda na londonskom Tjednu mode, jesen / zima 2023./2024. - 3 Roksanda na londonskom Tjednu mode, jesen / zima 2023./2024. - 5 +7 Roksanda na londonskom Tjednu mode, jesen / zima 2023./2024. - 1

Kolekcija Roksanda Ilinčić za jesen/zimu 2023./2024. godine intimna je posveta umjetnosti, dizajnu i zajednici, a nadahnuta je radom avangardne japanske umjetnice Atsuko Tanaka.

Kolekcija održava važnost posjedovanja i slijeđenja vlastitog puta, što je na predstavljanju bilo dodatno podcrtano čitanjem pjesama Arch Hades, koja je inače odlična prijateljica i klijentica Roksande Ilinčić.

U Roksandinoj umjetničkoj interpretaciji luksuzna svila, svilena organza i taft postaje slikarsko platno koje slavi neumoljivu ženstvenost te naglašava kontrast između njezine krhkosti i snage.

Roksanda na londonskom Tjednu mode, jesen / zima 2023./2024. - 8 Roksanda na londonskom Tjednu mode, jesen / zima 2023./2024. - 8 (Foto: Profimedia)

U kolekciji se ističu haljine slojevitih silueta, ali i konceptualni strukturalni modeli koji izgledaju poput malih umjetničkih djela.

Srbijanska dizajnerica sa stalnom londonskom adresom iskoristila je žersej, šifon, vunu, keper – pa čak i žičanu pjenu kako bi stvorila nove, apstraktne siluete predimenzioniranih proporcija.

U dosadašnjim kolekcijama Roksande Ilinčić prevladavale su odvažne boje, a ni ova u tome nije iznimka. Dizajnerica vješto kombinira kobaltno plavu boju, flourescentno žutu, ružičastu i grimiznu s toplim nijansama jantara i devine dlake, a sve zajedno začinjava bezvremenskom modnom vladaricom – crnom bojom.

Roksanda na londonskom Tjednu mode, jesen / zima 2023./2024. - 11 Roksanda na londonskom Tjednu mode, jesen / zima 2023./2024. - 11 (Foto: Profimedia)

Roksanda Ilinčić svoj je modni put započela 2005. godine – i to upravo na londonskom Tjednu mode. Pohađala je Fakultet primijenjene umjetnosti u Beogradu i magistrirala na koledžu Central Saint Martins u Londonu na smjeru ženske mode.

Odlična pletena i ljetna maksi haljina mogu se naći na Tjednu muške mode Revija modne kuće Egonlab na Tjednu muške mode u Parizu Revija modne kuće Egonlab na Tjednu muške mode u Parizu Revija modne kuće Egonlab na Tjednu muške mode u Parizu +9 Revija modne kuće Saint Laurent na Tjednu muške mode u Parizu

U relativno kratkom vremenu stekla je impresivni popis slavnih klijentica – od bivše prve dame Michele Obama i princeze od Walesa Catherine Middleton do modnih ikona poput Tilde Swinton, Cate Blanchett i Lady Gage.

Zavirite u našu fotogaleriju na početku teksta i pogledajte neke od najzanimljivijih haljina iz nove kolekcije Roksande Ilinčić za jesen/zimu 2023./2024. godine

Roksanda na londonskom Tjednu mode, jesen / zima 2023./2024. - 5 Roksanda na londonskom Tjednu mode, jesen / zima 2023./2024. - 5 (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju