Prvih nekoliko godina postojanja danas kultne čizme Dr. Martens nosili su poštari i tvornički radnici, stajale su dvije funte i prodavale su se u solidnim količinama britanskoj radničkoj klasi.

Galerija Čizme Dr. Martens ukrašene srcima - 1 Čizme Dr. Martens ukrašene srcima - 3 Čizme Dr. Martens ukrašene srcima - 2 +1 Čizme Dr. Martens ukrašene srcima - 4

Međutim, bez ikakva upozorenja ili namjere, počele su se događati promjene i 70-ih godina čizme su postale simbol samoizražavanja te omiljena obuća mladih punkera.

S vremenom marte su, zahvaljujući i doprinosu poznatih dizajnera, stigle na modne piste i više ih nisu nosili samo zaljubljenici u grunge i punk - nego svi. 

Demi Moore Demi Moore: Dokaz da nikad nismo prestari za nošenje kultnih "mladenačkih" cipela

I dok je ovaj britanski brend od svojih početaka do danas bilježio uspone i padove, marte su na kraju uvijek pronalazile put do svoje publike. U posljednje vrijeme doživljavaju pravi procvat pa su još jednom postale nezaobilazan dio ulične mode.

Zahvaljujući širokoj ponudi modela, svatko može pronaći omiljene čizme po vlastitom guštu.

Model koji je nama zapeo za oko jesu crne marte ukrašene bijelim i crnim srcima. Radi se modelu 1460 Pascal Wild Hearts, kožnim čizmama do gležnja, sa standardnih osam rupica, koje će se savršeno uklopiti u cijeli niz kombinacija.

Možete ih nositi na traperice, suknje, haljine..., a romantično-robusne čizme u svakoj će situaciji izgledati jednako dobro.

Na stranici Dr. Martens prodaju se po cijeni od 160 dolara (1080,80 kn), a kako izgledaju, provjerite u našoj galeriji.

Čizme Dr. Martens ukrašene srcima - 3 Čizme Dr. Martens ukrašene srcima - 3 (Foto: drmartens.com)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju