Svakodnevica mnoge brzo ubaci u rutinu, a rutinu ne volimo. Ponekad nas može čak i deprimirati, a rješenje je tako jednostavno. Vikend bijeg ne morate dugo planirati, nećete mnogo potrošiti, a ne morate ni daleko voziti.

 

Galerija Hotel Balnea Superior - Terme Krka Hotel Balnea Superior - panoramska sauna Hotel Balnea Superior - Terme Krka +4 Hotel Balnea Superior - Terme Krka


1. Otkrit ćete nešto novo

Sam dolazak na mjesto na kojem niste bili u svakome izazove barem malo sreće i uzbuđenja. Svaku novu spoznaju vaš mozak 'posprema' u dio zadužen za primanje nagrada. Tamo se stvaraju pozitivni osjećaji i pokreće se motivacija. Iz tog je razloga bitno svakodnevno 'nahraniti mozak' novom spoznajom, a čim ste u mogućnosti i novim iskustvom. Putovanje, makar kratko, biti će iskustvo zbog kojeg ćete se trenutačno osjećati predivno, a ujedno stvoriti dragu uspomenu.

2. Rasplamsat ćete strast
Samo promjena ambijenta u kojem se najčešće nalazite može biti snažan afrodizijak. Ako ste vi i vaš partner upali u rutinu, vikend bijeg je upravo ono što vam treba. Kako o putovanjima najčešće odlučuje žena, odaberite mjesto na kojem možete doživjeti romantiku. Kako se vaš muškarac ne bi previše žalio, odaberite destinaciju koja nije daleko od vašeg doma i barem nakratko, odvojite se od svijeta. Doručak u krevetu, deluxe večere i udobne sobe Hotela Balnea **** Superior u Termama Dolenjske Toplice u Sloveniji bit će sve što vam treba za neopterećen odmor. Hotel Šport Otočec, kraj Novog Mesta, također je dobra opcija za one koji su navikli svakodnevno trenirati jer tamo je moguće odabrati sobe u kojima su postavljene trkaće trake.

3. Postoji šansa da ćete stvorit nova prijateljstva
Ponekad je kratki razgovor dovoljan da osjetite odgovara li vam osoba koju ste tek upoznali. Uz kratki vikend bijeg vi i vaša voljena osoba imate više šanse upoznati nove ljude zbog kojih će vam se raspoloženje značajno popraviti. Upoznavanje novih ljudi pomaže u zadržavanju osjećaja sreće, poboljšava samopouzdanje te smanjuje stres.

4. Kratki odmor može obnoviti i um i tijelo
Na kratkom vikend bijegu najbitnije je dobro se odmoriti. Osim što ćete se udaljiti o realnosti i obaveza, planirajte kratki vikend bijeg koji vam može pružiti različite načine relaksacije. U Hotela Balnea **** Superior u Termama Dolenjske Toplice skriva se predivna wellness oaza u kojoj je moguće uputiti se na razne masaže, od havajske, medene do biljne. Kratko vrijeme u sauni također je način opuštanja i osim što opušta um, relaksira tijelo. Nakon takvog tretmana povratak na radno mjesto bit će mnogo jednostavniji.

Hotel Balnea Superior - panoramska sauna Hotel Balnea Superior - panoramska sauna Foto: PR

5. Upoznat ćete lijepa mjesta u svojoj okolici
Nije uvijek potrebno otputovati na kraj svijeta kako bi otkrili predivna mjesta. Mnoga se nalaze u susjedstvu, samo je potrebno pronaći informacije i uputiti se na kratki road trip. Mala podalpska zemlja kao što je Slovenija prava je zelena oaza za sve ljubitelje svježeg zraka i aktivnosti na otvorenom. Zelenilo provjereno opušta i oslobađa od stresa pa će šetnja dvoje zaljubljenih biti još romantičnija.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju