Kada su u pitanju njihova djeca, roditelji itekako znaju biti kompetitivni. Ponekad čak i previše pa se sportska natjecanja djece i mladih mogu pretvoriti u neugodna iskustva

Savez sportova Grada Rovinja na svojoj službenoj Facebook stranici objavio je plakat koji je postavljen u sve njihove sportske dvorane.

Plakat ima savjetodavnu ulogu za sve kompetitivne roditelje malih sportaša koje ponekad na tribinama previše ponese navijački žar.

Savez sportova Grada Rovinja na svojoj službenoj Facebook stranici objavio je plakat koji je postavljen u sve njihove sportske dvorane.

Trener trenira, sudac sudi, vi se zabavljate! Vaša je zadaća da podržite ekipu i vaše dijete. Stoga nemojte razmišljati o taktici igre, nemojte vrijeđati protivnike. To su djeca kao i vaša! Plješćite što jače možete i uživajte u sportu, piše na njemu.

Plakat je do sada skupio skoro 2 tisuće lajkova i shareova i naišao isključivo na odobravanje ljudi.

'Dragi roditelji djece sportaša svako jutro kad se probudite pročitajte ovo za dobro vaše i tuđe djece' i 'odavno ništa pametnije nisam pročitao' samo su neki pozitivnih od komentara osoba koje podupiru ovu ideju, a jedna korisnica Facebooka zaključila je kako plakat 'nažalost neće razumjeti onaj kome je to namijenjeno jer da razumije ne bi se tako ni ponašao'.

Mislite li da je ovakav plakat potreban u dvoranama?

glasova:

Želimo li da naša djeca postanu fair-play igrači i budući pravi navijači i sami moramo dati primjer kako to treba izgledati u društvu u kojem se navija za svoga, a ne protiv suparnika.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju