Ocat je zaista spasonosni sastojaka u čišćenju kućanstva. Kako ga koristiti za uklanjanje kamenca te kako omogućiti vlagu sobnoj biljci dok ste na putu, otkriva naša Jadranka

Kako otkloniti nakupine kamenca iz kuhala za vodu ili čajnika? Vrlo jednostavno!

U posudu s koje želite očistiti kamenac ulijte vodu i ocat u omjeru 2:1, a zatim zagrijte mješavinu dok ne prokuha. Nakon toga izlijte tekućinu i prebrišite spužvicom namočenu s deterdžentom i nekoliko kapi limunovog soka te dobro isperite i osušite vašu čistu posudu.

A želite li produžiti vijek trajanja najlonkama i tajicama zamrznite ih prije prvog nošenja. Prvo ih operite, stavite u plastičnu vrećicu te potom u zamrzivač.

Nakon što se zamrznu jednostavno ih izvadite i osušite. Zamrzavanje vlakana pripomoći će se da ona bolje vežu te tako sporije uništavaju.

Ukoliko odlazite na put, a imate sobne biljke koje ne mogu bez vlage, možete ih zaštiti pomoću prozirne folije. Biljku dobro zalijte, teglu omotajte folijom koju ćete stisnuti oko stabiljke. Prozirna folija pomoći će biljkama zadržati potrebnu vlagu koje onemogućava isušivanje biljke.

Više u In Magazinu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju