Život na selu pokraj Križevaca, u prirodi i tišini, inspirirao je Miru Tribuson u oslikavanju kuglica za bor, čemu se posvetila u mirovini nakon što je cijeli radni vijek, kao farmaceutski tehničar provela u Ljekarni Križevci. Oduvijek je imala potrebu kreativno se izražavati i savladavati razne tehnike i izrade različitih ukrasa.

Galerija Ručno oslikane kuglice za bor koje izrađuje Mira Tribuson iz Križevaca - 7 Ručno oslikane kuglice za bor koje izrađuje Mira Tribuson iz Križevaca - 3 Ručno oslikane kuglice za bor koje izrađuje Mira Tribuson iz Križevaca - 6 +5 Bijeli kvarcni pijesak najbolje dočarava zimu i motive zimskih pejzaža

Mira Tribuson bavi se ručnim oslikavanje kuglica za bor, a koristi većinom one od PVC-a jer su pristupačnije cijenom. Izrađuje i vjenčiće za vrata, adventske ili cvjetne od češera, a osim prigodnih blagdanskih ukrasa crta slike, oslikava staklo, izrađuje cvijeće od krep papira i listova kukuruza ili od drveta. U Mirinoj maloj radionici nastaju i unikatne pisanice, oslikane čaše, kompleti za likere, tace...

Ručno oslikane kuglice za bor koje izrađuje Mira Tribuson iz Križevaca - 1 Bijeli kvarcni pijesak najbolje dočarava zimu i motive zimskih pejzaža (Foto: Sonja Kovač)

Talent sam naslijedila od moje mame koja mi ponekad boji češere, a sestra pomaže u izradi vjenčića ili drugih ukrasa i to su mi najljepši dani jer se družimo. Volim imati nešto malo drugačije i unikatno i to me ponukalo na izradu božićnih ukrasa za prijatelje i kolegice na poslu, otkriva Mira Tribuson iz Križevaca.

Za svoje rukotvorine koristi razne prirodne materijale koje ukomponira s kuglicama. Uvijek je dobivala puno pohvala za svoje radove i to ju je ponukalo da se malo više angažira te je otvorila domaću radinost. Svoje radove objavljuje po prodajnim grupama na Facebooku te tako dolazi do kupaca.

Ručno oslikane kuglice za bor koje izrađuje Mira Tribuson iz Križevaca - 4 Život na selu pokraj Križevaca, u prirodi i tišini, inspirirao je Miru Tribuson u oslikavanju kuglica za bor (Foto: Sonja Kovač)

Kupci su zadovoljni izradom i povoljnim cijenama te rado preporučuju drugima ili se ponovo javljaju, dodaje Mira. Za jednu kuglicu potrebno je vremena jer prvo bojom crta konture, a na kraju za posebni svjetlucavi efekt stavlja kvarcni pijesak, najčešće u bijeloj boji jer najbolje dočarava zimu i motive zimskih pejzaža.

Uživam radeći svoje kuglice i vjenčiće, opušta me i veseli svaki pozitivni komentar. Živimo na selu pokraj Križevaca već dosta vremena jer uživam biti u prirodi i tišini, a i odrasla sam na selu pa me i to inspiriralo s motivima na kuglicama, kaže Mira Tribuson.

Ručno oslikane kuglice za bor koje izrađuje Mira Tribuson iz Križevaca - 8 Za svoje rukotvorine Mira koristi razne prirodne materijale koje ukomponira s kuglicama (Foto: Sonja Kovač)

Adventski vijenac s umjetnom mahovinom napravit ćete za tren, a završni dojam je savršen Osnovni vijenac, mahovina, konac, štapići i držaći za svijeće Vijenac obložite mahovinom i povežite koncem Komad mahovine omotajte oko štapića +6 Rukama oblikujte malo drvce

Adventski vijenac: 15 ideja za kopiranje za sve one koji ga žele sami napraviti Ideje za izradu adventskog vijenca - 12 Ideje za izradu adventskog vijenca - 10 Ideje za izradu adventskog vijenca - 9 +12 Ideje za izradu adventskog vijenca - 6

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju