Rundek Cargo Trio sinoć je održao koncert u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Stotine vjernih obožavatelja uživale su u pravom malom glazbenom spektaklu na kojem bend promovirao novi album 'Mostovi'


Sinoć se ispred zagrebačke Tvornice Kulture tražila karta više za dugo očekivani koncert Rundek Cargo Tria na kojem su promovirali novi album 'Mostovi'. Prema želji Darka Rundeka u prodaju je pušteno samo 800 karata kako bi se izbjeglo stvaranje gužve.

Dobro raspoloženi trio koji čine Rundek, violinistica Isabel i Dušan Vranić otvorio je koncert pjesmom 'Džaba' s novog albuma 'Mostovi'

To je jedan od razloga zbog kojeg je prostor Tvornice sinoć zračio ugodnom i pomalo 'intimnom' atmosferom. Drugi razlog je Darko Rundek, frontmen koji svojom opuštenošću i neposrednošću u ljudima uvijek izaziva osjećaj ugode.

Dobro raspoloženi trio koji čine Rundek, violinistica Isabel i Dušan Vranić otvorio je koncert pjesmom 'Džaba' s novog albuma. Ovo je bila prva prilika da se zagrebačka publika upozna s novim materijalom, ali i prisjeti starih Rundekovih hitova.

Na prve taktove pjesme 'Ruke' dvoranom se prolomio pljesak oduševljenja, a onda je uslijedilo i 'buđenje' s pjesmom Haustora 'Uzalud pitaš' koja je i najljenije posjetitelje natjerala da ustanu i zaplešu u zaraznom ritmu vječnog hita.

Do kraja dvosatnog koncerta stare pjesme izmjenjivale su se s novima, uz nezaobilazne Rundekove anegdote. Publici je otkrio da je naslovna skladba s novog albuma nastala prema istinitom događaju koji se zbio u pariškom metrou kada je svjedočio susretu jednog stranca s 'ljepoticom kože boje čokolade'.

Za veliko finale čuvali su pjesmu 'Apokalipso' koju je publika otpjevala uglas s bendom od prve do zadnje strofe. Dugačkim pljeskom i ovacijama zahvalila je Triju na sjajno odsviranom koncertu koji će se pamtiti i po još jednoj virtuoznoj izvedbi Isabel čija je violina na trenutke imala snagu električne gitare.

Promocija albuma nastavlja se danas u Šibeniku, na Tvrđavi sv. Mihovila, gdje će Rundek Cargo Trio održati koncert čiji je početak zakazan za 21 sat.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju