Hollywood piše najljepše ljubavne priče, ne samo fiktivne nego i stvarne, a ona Ruperta Frienda i Aimee Mullins lako bi se jednog dana mogla naći na velikim ekranima.

Galerija Aimee Mullins i Rupert Friend 2013. godine, nekoliko mjeseci nakon što su se upoznali i zaljubili Aimee Mullins Aimee Mullins i Rupert Friend u lipnju 2023. na premijeri filma Asteroid City +6 Aimee Mullins i Rupert Friend u Cannesu

Često od muškaraca čujemo da im izgled nimalo nije važan kada se iskreno zaljube, ali rijetko im vjerujemo. Sumnju u istinitost te rečenice odagnat će Rupert i još nas jednom podsjetiti da zaljubljeno srce uopće ne vidi ono što bi mnogi odmah percipirali kao teški nedostatak.

O čemu ovi pišu? Pa žena je divna. Kako se ne bi zaljubio u nju, možda ste sada pomislili. Da, Aimee je uistinu prelijepa. I Aimee nema noge.


Rođena je bez fibule, lisne kosti u potkoljenici, zbog čega su joj amputirali obje noge kad je imala samo godinu dana
. Doktor je njezinim roditeljima rekao da njihova kći nikada neće hodati ni živjeti samostalno.

Aimee Mullins Aimee Mullins imala je samo godinu dana kada su joj amputirane obje noge (Foto: Afp)

Prevario se. Ne samo da je prohodala nego je postala i uspješna sportašica. Zbog tebe ispadam lažov, rekao joj je u šali isti doktor kada ga je srela prije nekoliko godina. Aimee se u mladosti bavila trčanjem i zahvaljujući tome dobila je i punu stipendiju za Sveučilište Georgetown, a 1996. godine nastupila je na Paraolimpijskim igrama u Atlanti.

Proteze s kojima je Aimee Mullins trčala na Paraolimpijadi 1996. izložene u muzeju Proteze s kojima je Aimee Mullins trčala na Paraolimpijadi 1996. izložene u muzeju (Foto: Guliver Images)

Profesionalnu sportsku karijeru okončala je 1998. godine i započela novu - manekensku. Njezina osobnost i ljepota oduševili su dizajnera Alexandera McQueena. Modni genijalac volio je na pistu poslati nekonvencionalne modele i šokirao je prisutne kada se Aimee pojavila na njegovoj reviji za modnu kuću Givenchy s drvenim izrezbarenim protezama izrađenima posebno za tu prigodu.

Nije dugo trebalo ni da je zapaze filmaši. Svoj prvi film "Cremaster 3" snimila je 2002. godine i u njemu glumila šest različitih likova.

Naposljetku ju je glumački posao spojio s Rupertom. U svibnju 2013. dogovorili su sastanak vezan za Rupertov budući filmski projekt i našli se u 18 sati u malom bistrou u New Yorku.

Aimee Mullins i Rupert Friend 2013. godine, nekoliko mjeseci nakon što su se upoznali i zaljubili Aimee Mullins i Rupert Friend 2013. godine, nekoliko mjeseci nakon što su se upoznali i zaljubili (Foto: Afp)

U jednom trenutku prišao nam je konobar i rekao: 'Oprostite, ali morat ću vas zamoliti da odete.' Pogledali smo ga i upitali: 'Zašto?' Odgovorio nam je: 'Zato što je već 4:30 ujutro i zatvorili smo prije sat vremena.' Mi nismo imali pojma da je toliko sati. Cijelu večer nismo bili svjesni ničega oko nas. Bio je to divan uzbudljiv razgovor između dva intenzivno znatiželjna uma o mnogo različitih tema.

Aimee Mullins Aimee Mullins (Foto: Afp)

Čak se i ne sjećam da sam u nekom trenutku pomislila da je sladak. Međutim, sljedeći dan poslao mi je nekoliko poruka i inzistirao na tome da se što prije opet nađemo i dogovorili smo večeru koja je počela u 18 sati i taj put trajala sve do 5:30. Hodali smo po kvartu tražeći mjesta koja su još otvorena. Nismo se željeli odvojiti jedno od drugoga. I tako nam je svaki dan od 1. 5. 2013. godine,
kazala je.
 


Svibanj je očito mjesec njihove ljubavi jer je Rupert godinu dana kasnije u svibnju zaprosio Aimee, a sudbonosno da izrekli su 1. svibnja 2016. godine.

Ona nije željela zaručnički prsten, ali njezinu ocu Brendanu nije se svidjela ta ideja. Ako nema prstena, nema ni zaruka, kazao je zaljubljenom paru. Iako se ona protivila tome, pametni Rupert poslušao je punca i kupio prsten svojoj dragoj.

Aimee Mullins i Rupert Friend Aimee Mullins i Rupert Friend (Foto: Profimedia)

Mislim da ćemo biti skandalozni i imati malo vjenčanje jer dobijem osip od samog razmišljanja o planiranju svadbe. Ionako se stalno sređujemo za crveni tepih tako da ne želim nikakvu posebnu haljinu, tortu i veliku zabavu. Na moju sreću, ni Rupert to ne želi, rekla je Aimee nakon zaruka.
 


Održali su svoju riječ i napravili uistinu skromno vjenčanje. Osim mladenaca, na ceremoniji su bili prisutni samo kumovi, a jedan od njih bio je i Rupertov najbolji prijatelj koji ih je vjenčao.

Oženili smo se na predivnoj farmi. Padala je kiša. Bilo je to savršeno vjenčanje. Nakon toga smo otišli na bilijar, rekao je Rupert u TV emisiji Live with Kelly.
 


Kada ne rade, svaki slobodni trenutak koriste za putovanja ili pak vrijeme provode u miru svog doma koji se nalazi u zgradi stare tvornice cipela: Tijekom studija živjela sam s hrpom frajera, ali bila sam jedina s kutijom za alat. To je jedna od stvari koja je povezala Ruperta i mene. Kupio je stan u istočnom Londonu i sve je sam uredio. Postavio je cijevi i drveni pod. Pronašao je staru crkvu na sjeveru Engleske koja je trebala biti srušena i kupio njihove podove, tako da sada doslovno hodamo na stotinama godina. Toliko je sretan kad radi s drvetom. Sada želimo naučiti žbukati.

Aimee Mullins i Rupert Friend u Cannesu Aimee Mullins i Rupert Friend u Cannesu (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju