Kaladijum je sobna biljka koja dolazi iz porodice kozlačevki. Postoji više od 20 vrsta ove sobne biljke, ali ružičasti nas je osvojio najviše od svih.

Galerija Ružičasti Kaladijum Ružičasti Kaladijum Ružičasti Kaladijum +2 Kaladijum je prekrasna sobna biljka koju je lako uzgojiti

Pustinjski zalazak, ružičasta simfonija, pepermint, zvijezda jagoda, samo su neke vrste te predivne biljke, koja dolazi u raznim bojama i uzorcima. 

Na prvi pogled čini vam se kao da gledate umjetnu biljku. Boja, tekstura listova i uzorci izgledaju zaista nestvarno. Samo jednim pogledom na ružičastu ljepoticu možemo zaključiti da je priroda umjetnik koji stvara najljepše prizore.

Poznata još i kao slonovo uho te anđeoska krila, čest je izbor kod ljubitelja cvijeća. Uzgoj i briga su doista jednostavni, ne morate je ni prečesto zalijevati, a svakom će interijeru dati zaigranu notu.

Listovi kaladijuma oduševljavaju na prvu. Radi se o izuzetno tankim, kopljastim listovima koji su baš originalni, a mogu biti bijeli, zeleni, crveni ili ružičasti.

Ako želite svoj dom osvježiti nekom novom biljkom, kaladijum s ružičastim listovima mogao bi biti odličan izbor.

Ružičasti Kaladijum Ružičasti kaladijum (Foto: Getty Images)

Radi se o tropskoj biljci, ali bez problema uspijevaju u našim dnevnim boravcima, posebno ako u domu imate ovlaživač zraka, koji stvara savršene uvjete za zdrav razvoj te prekrasne biljke. Također, bilo bi ga dobro grupirati s još pokojom tropskom biljkom.

Ružičasti kaladijum nije jedna od onih biljaka o kojoj ćete se stalno morati brinuti. Dovoljno je staviti je uz istočni prozor jer joj odgovara jutarnje svjetlo, ali treba voditi računa da joj direktna i jaka sunčeva svjetlost ne ometaju razvoj.

Kaladijum, Ružičasta simfonija Ružičasti kaladijum (Foto: Living4media)

Ako želite intenzivne i jarke boje, pobrinite se da većinu dana biljka bude u sjeni, kao što je karakteristično za većinu tropskih biljki. Ako primijetite da su listovi smežurani, to znači da biljci nedostaje vlage ili da joj je previše toplo.

Pet biljaka koje isušuju i(li) ovlažuju zrak u prostoru Kalanhoa Pačempres Svekrvin jezik +7 Fikus

15 fotografija koje dokazuju da je dnevni boravak ljepše mjesto ako ima biljke Dnevni boravak ukrašen biljkama Dnevni boravak ukrašen biljkama Dnevni boravak ukrašen biljkama +11 Dnevni boravak ukrašen biljkama

Kaladijum treba zalijevati svakih 10-12 dana, ovisno o supstratu koji koristite. Tijekom zime biljka ne može preživjeti vani, ali kad dođu nesnosne vrućine na kakve smo naviknuli na našim prostorima, slobodno je možete posaditi i u vrtu.

Ružičasti Kaladijum Biljka kaladijum jednostavna je za uzgoj, a izgleda prekrasno (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju