Na Pariškom tjednu mode koji traje do 8. ožujka, francuska modna kuća Saint Laurent predstavila je svoju ready-to-wear kolekciju za sezonu jesen/zima 2022. godine.

Belgijski modni dizajner Anthony Vaccarello, kreativni direktor Saint Laurenta od 2016. godine, oduševio je modne kritičare svojom sofisticiranom kolekcijom u kojoj dominira suptilan glamur, lišen prevelike teatralnosti.

U Vaccarellovoj viziji žena je nenametljiva, ali samouvjerena jer njegove providne komade mnogi se ne bi usudili odjenuti.

Odabrana paleta boja vrlo je neutralna, s naglaskom na crnu koja se nametnula kao apsolutna zvijezda kolekcije. Vaccarello dobro zna da je žena oboružana klasičnom crnom haljinom i(li) odijelom spremna na sve i to se jasno vidi iz kreacija koje je poslao na pistu.

Nakon revije se puno pričalo o tome kako se kolekcija okrenula od otvorenog seksepila, udaljila od blještavila, aplikacija i cipela s bolno visokim potpeticama, piše Vogue i navodi kako je upravo nova kolekcija modne kuće Saint Laurent jedna od onih koja bi mogla dugoročno promijeniti modu.

Zavirite u galeriju i pogledajte elegantne kreacije o kojima trenutno bruji svijet mode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju