Praktičnost i multifunkcionalnost dvije su glavne odlike ležernoga, svakodnevnog stila. Trendi košulja-haljina je upravo takva.

Košulje-haljine popularne su već sezonama i ne silaze s pista najpoznatijih svjetskih modnih središta.

Tako ih legendarna američka dizajnerica Carolina Herrera za ovo proljeće i ljeto predlaže u ženstvenoj i pomalo seksepilnoj varijanti. U osnovi, vrlo klasične ali s dodacima poput cvjetnog uzorka ili duboko dekoltirane. Onima od trapera čak daje funkciju svojevrsnog ogrtača te ih kombinira na bijelu košulju.

Klasična, plava košulja-haljina može biti idealna i za večer, ako se kombinira sa zlatnim nakitom i cipelama.

"Muške" košulje-haljine mogle su se vidjeti u kolekciji modne kuće Joseph, ukrašene vječnim svijetloplavim prugicama. Nešto eklektičniju verziju ponudio je Giambattista Valli kroz svoju drugu modnu liniju Giamba.

Njegovi su modeli kombinacija klasičnih krojeva, dužine ispod koljena i "mix and match" uzoraka. No aktualnom sezonom ne obilježava se kraj dominacije ovoga praktičnoga komada.

Za jesen je najavljuje i uvijek glamurozan Alexis Mabille. U njegovoj interpretaciji, klasična, plava košulja-haljina postaje idealna i za večer, jer je kombinira sa zlatnim nakitom i cipelama. Ideja koju je svakako vrijedi uzeti u obzir.

Što se tiče ponude high street brendova, ona je uistinu bogata - od klasičnih vojničkih i traper modela preko košulja-haljina ukrašenih cvjetnim uzorkom i volanima do pomalo muških, prugastih. I nose se svih dužina, stegnute u struku ili širokih A krojeva. Možete ih kombinirati i na hlače te tako obogatiti još jedan proljetno/ljetni modni trend.

Ponudu košulja-haljina u našim trgovinama pogledajte u našoj galeriji, a ukoliko ste velika ljubiteljica haljina inspirirajte se i trendy haljinama na preklop.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju