Zagreb je u listopadu prošle godine dobio prvi centar koji objedinjuje savjetovanje, edukacije, vježbanje trudnica i žena općenito - SanaGravida, a u četvrtak 27. lipnja započinje Sanagravida crowdfunding kampanja kojom se prikupljaju sredstva za unaprjeđenje i proširenje centra.

Prikupljenim sredstvima planira se uvođenje više programa kao što su radionica o seksualnom odgoju za mlade, edukacije o prehrani, organiziranje i opremanje dječjeg boravka u kojem će tete čuvalice paziti na djecu dok se mame rekreiraju na treningu, tečaju ili na radionici.

U planu su i zapošljavanje dodatne fitnes trenerice i stručnjaka te ulaganja u izradu web-stranice, opreme za predavaonu, vježbaonu, radni materijali, literatura, modeli ljudskog tijela...

Cilj je centra SanaGravida potaknuti promjenu u našem društvu edukacijom ljudi o zdravim navikama, o njihovim tijelima, trudnoći, porodu, brizi za novorođenče i majku, brizi za njih same. Zatim mladima osigurati radionice o seksualnom zdravlju i prevenciji neželjenih stanja te uz vježbanje i fizičku aktivnost pomoći ženama da prigrle svoje tijelo i zaborave apele globalnih medija i kratkotrajnih trendova koji već godinama doprinose porastu poremećaja u prehrani i narušavanju psihofizičkog zdravlja svih nas.

Vjerujem da se kroz edukaciju i fizičku aktivnost, holističkim pristupom može potaknuti promjena koju trebamo u našoj zajednici.

--Valentina Sumpor

Voditeljica i vlasnica Valentina Sumpor objasnila je kako je došlo do ideje o centru SanaGravida te što ju je potaknulo da se usmjeri na rad s ovom posebnom nišom.

U životu sam se susrela s problemima žena našeg društva i sama proživjela razne, od poremećaja u prehrani, pretilosti do depresije zbog nedostatka znanja o vlastitom tijelu.

Potreba žena koju sam prepoznala u društvu i da budem iskrena u samoj sebi potaknula me na otvaranje centra SanaGravida za unaprjeđenje kvalitete života žena.

Vjerujem da se edukacijom i fizičkom aktivnošću, holističkim pristupom može potaknuti promjena koju trebamo u našoj zajednici, da se može pomoći ljudima da pomognu sami sebi i ostvare kvalitetniji život.

Surađujem sa svojom majkom Blaženkom Sumpor, koja je primalja 34 godine, uz još nekoliko suradnica. One pružaju savjete, drže edukacije ženama o trudnoći i svemu što ona donosi te o ženskom zdravlju, a ja vodim centar, držim treninge za trudnice i žene svih dobi, vježbe disanja i meditacije,
objasnila je.

MALE GRUPE ZA USPJEH

Centar SanaGravida s radom je počeo u listopadu 2018. na adresi Ilica 117 1a u Zagrebu kao prvi centar u Hrvatskoj koji ima objedinjene edukacije, tečajeve o ženskom zdravlju, trudnoći, porodu, skrbi za novorođenče i rekreacijsko vježbanje za žene svih dobi.

Valentina ističe da je mali broj osoba po grupi ključan za ostvarivanje poluindividualanog pristupa prema svakome, za prilagodbu vježbi, za pružanje točne i kvalitetne informacije te davanja potpunog odgovora na svako pitanje, tako da u skladu s time broj osoba na treninzima i po seansi tečaja/edukacije ne prelazi više od šest.

Dosad je kroz tečajeve o trudnoći, savjetovanja i treninge prošlo 87 žena.

Sredstva prikupljena kampanjom iskoristit će se za nužnu radnu opremu, materijale i zapošljavanje dodatnih djelatnika kako bi svim polaznicima mogli omogućiti mjesto gdje mogu vježbati i raditi na sebi bez stresa i pritiska okoline, mjesto gdje kroz izmjenu iskustva žene postaju podrška jedna drugoj, gdje se podiže razina samosvijesti i brige za sebe i druge.

Svoj doprinos i podršku ovoj vrijednoj misiji i cilju možete dati i na njihovoj Facebook stranici.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju