Najdraže slano jelo joj je kruh, od slatkog voli dizanice, preferira tradicionalnu kuhinju i jedva čeka Božić. Sve to opisuje simpatičnu Sanju Mijac, koja na prvu djeluje kao obična djevojka iz susjedstva, no otkrijete li brend Domaćica, brzo ćete shvatiti da se iza nje krije poduzetnica i prava kreativka.

 

  Galerija Sanja Domaćica Sanja Mijac, Domaćica U kuhinji Sanje Domaćice +1 Čokoladni keksi iz kuhinje Sanje Domaćice

Sanjina ljubav prema kulinarstvu započela je kada je bila u ranim dvadesetima. Tada se iz Zagreba vratila u Viroviticu. Iako je kulinarstvo zavoljela kasno, bila je to ljubav na prvu kuhaču. Nije mi dugo trebalo da zavolim kuhanje jer sam nekako s njim vratila svoju kreativnost koju sam izgubila s odrastanjem, rekla nam je Domaćica koja je sve tajne kulinarstva naučila od svoje majke i svekrve, metodom pokušaja i pogrešaka, a za neke trikove zahvaljuje i internetu.

Čokoladni keksi iz kuhinje Sanje Domaćice Čokoladni keksi iz kuhinje Sanje Domaćice Foto: Nova Studio

Prije pokretanja bloga Sanja nije znala čime se točno želi baviti u životu jer je uvijek imala mnoštvo interesa i, kako kaže, tisuću i jedan hobi, a kuhanje joj je tada bio jedan od omiljenih. Kad sam prije šest godina počela pisati blog, nisam uopće imala pojma što je to. On je meni služio kao online kuharica u koju ću ja sebi zapisivati recepte čisto da ih imam na jednom mjestu. Danas je to izraslo u puno veću priču, objašnjava Sanja.

Priča je to koju u ovom trenutku prati više od 30 tisuća Sanjinih čitatelja na Instagram profilu Domaćica, dok istoimeni blog mjesečno ima broj posjeta kojem bi zavidjeli i neki portali. S rastom bloga Sanja je shvatila da je pronašla ono čime se želi baviti: Shvatila sam koje su to stvari koje volim i kojima se želim baviti. Bolja ja postala sam kad sam otvorila svoj obrt i odlučila uložiti u biznis, raditi to što volim od kuće kako bih mogla što više biti sa svojom obitelji. Pri otvaranju obrta Sanja je odmah registrirala i izdavanje knjiga jer je znala da će samo tako u potpunosti ostvariti svoj san o vlastitoj kuharici.

Sanja Mijac, Domaćica Sanja Mijac, Domaćica Foto: Nova Studio

Iza bloga Domaćica već je šest godina rada i truda, a u tome su joj najveća podrška muž Vladimir te mama i svekrva, koje osim što su joj velika inspiracija za stare recepte, tu su i da pomognu sa savjetima i da joj pričuvaju sina Nou.

Sanja se uvijek raduje kada joj neki recept uspije iz prve, pa je htjela da taj osjećaj iskuse i ostali. Upravo zato piše temeljite recepte na svome blogu i koristi samo sastojke koji su široko dostupni kod nas: Volim našu tradicionalnu kuhinju zato što su naše mame i bake dobro pokazale kako od malo namirnica možemo dobiti stvarno fine kolače i da u receptima ne moramo imati dvadeset stranih namirnica koje i ne možemo nabaviti svugdje. Zaljubljena sam u starinske, bezbrižne recepte, kazala je Sanja i otkrila koja je tajna njezina uspjeha: U kuhinji je dobra nit vodilja to da je ljubav najbolji začin jer ako radite s puno ljubavi i mislite da će vam nešto uspjeti, vjerojatno i hoće.

U kuhinji Sanje Domaćice U kuhinji Sanje Domaćice Foto: Nova Studio

Sanja Mijac blogerica je koju vole svi, od čitatelja do struke. To dokazuju i brojne nagrade koje je dobila za najbolju gastroblogericu. Sanja je primjer da se i u Hrvatskoj može živjeti vlastiti san. Put je možda dug, ali vodi do uspjeha.

Inspiraciju kako svaki dan učiniti boljim potraži na Instagram profilu Bolja ja

 

Advertisement

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju