Sanjina ljubav prema kulinarstvu započela je kada je bila u ranim dvadesetima. Tada se iz Zagreba vratila u Viroviticu. Iako je kulinarstvo zavoljela kasno, bila je to ljubav na prvu kuhaču. Nije mi dugo trebalo da zavolim kuhanje jer sam nekako s njim vratila svoju kreativnost koju sam izgubila s odrastanjem, rekla nam je Domaćica koja je sve tajne kulinarstva naučila od svoje majke i svekrve, metodom pokušaja i pogrešaka, a za neke trikove zahvaljuje i internetu.
Čokoladni keksi iz kuhinje Sanje Domaćice Foto: Nova Studio
Prije pokretanja bloga Sanja nije znala čime se točno želi baviti u životu jer je uvijek imala mnoštvo interesa i, kako kaže, tisuću i jedan hobi, a kuhanje joj je tada bio jedan od omiljenih. Kad sam prije šest godina počela pisati blog, nisam uopće imala pojma što je to. On je meni služio kao online kuharica u koju ću ja sebi zapisivati recepte čisto da ih imam na jednom mjestu. Danas je to izraslo u puno veću priču, objašnjava Sanja.
Priča je to koju u ovom trenutku prati više od 30 tisuća Sanjinih čitatelja na Instagram profilu Domaćica, dok istoimeni blog mjesečno ima broj posjeta kojem bi zavidjeli i neki portali. S rastom bloga Sanja je shvatila da je pronašla ono čime se želi baviti: Shvatila sam koje su to stvari koje volim i kojima se želim baviti. Bolja ja postala sam kad sam otvorila svoj obrt i odlučila uložiti u biznis, raditi to što volim od kuće kako bih mogla što više biti sa svojom obitelji. Pri otvaranju obrta Sanja je odmah registrirala i izdavanje knjiga jer je znala da će samo tako u potpunosti ostvariti svoj san o vlastitoj kuharici.
Sanja Mijac, Domaćica Foto: Nova Studio
Iza bloga Domaćica već je šest godina rada i truda, a u tome su joj najveća podrška muž Vladimir te mama i svekrva, koje osim što su joj velika inspiracija za stare recepte, tu su i da pomognu sa savjetima i da joj pričuvaju sina Nou.
Sanja se uvijek raduje kada joj neki recept uspije iz prve, pa je htjela da taj osjećaj iskuse i ostali. Upravo zato piše temeljite recepte na svome blogu i koristi samo sastojke koji su široko dostupni kod nas: Volim našu tradicionalnu kuhinju zato što su naše mame i bake dobro pokazale kako od malo namirnica možemo dobiti stvarno fine kolače i da u receptima ne moramo imati dvadeset stranih namirnica koje i ne možemo nabaviti svugdje. Zaljubljena sam u starinske, bezbrižne recepte, kazala je Sanja i otkrila koja je tajna njezina uspjeha: U kuhinji je dobra nit vodilja to da je ljubav najbolji začin jer ako radite s puno ljubavi i mislite da će vam nešto uspjeti, vjerojatno i hoće.
U kuhinji Sanje Domaćice Foto: Nova Studio
Sanja Mijac blogerica je koju vole svi, od čitatelja do struke. To dokazuju i brojne nagrade koje je dobila za najbolju gastroblogericu. Sanja je primjer da se i u Hrvatskoj može živjeti vlastiti san. Put je možda dug, ali vodi do uspjeha.
Inspiraciju kako svaki dan učiniti boljim potraži na Instagram profilu Bolja ja.