Susret Sanje Musić Milanović i španjolske kraljice Letizije u Zagrebu prošao je u vrlo srdačnom ozračju. Kao mali znak pažnje hrvatska prva dama poklonila je kraljici nakit, koji se Letiziji jako svidio pa ga je odmah stavila na sebe.

Galerija Sanja Musić Milanović darovala je kraljici Letiziji naušnice - 7 Sanja Musić Milanović darovala je kraljici Letiziji naušnice - 6 Sanja Musić Milanović darovala je kraljici Letiziji naušnice - 2 +7 Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia posjetile su SUVAG

Novim komadom nakita koji je dobila na dar od Sanje Musić Milanović kraljica Letizia upotpunila je modnu kombinaciju u kojoj je u četvrtak posjetila Hrvatski državni arhiv i SUVAG.

Sanja Musić Milanović darovala je kraljici Letiziji naušnice - 3 Sanja Musić Milanović poklonila je kraljici Letiziji naušnice (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell)

Kraljica Španjolske pokazala je svoje nove decentno ukrašene manje okrugle naušnice, a riječ je o tradicionalnim barbanskim naušnicama. Istaknule su se dok ih je Letizia nosila uz kaput u stilu dugačke pelerine te je tako zaokružila stajling koji odiše besprijekornom jednostavnom elegancijom.

Prva dama Sanja Musić Milanović prepoznala je vrijednost "Barbanskih rančina" te je odlučila ovaj predivan tradicionalni nakit pokloniti španjolskoj kraljici Letiziji. 

Odlična promocija za naš Barban i Istru, vrlo smo sretni i ponosni, poručila je Jelena Lučić Baćac, direktorica Turističke zajednice Općine Barban.

Sanja Musić Milanović darovala je kraljici Letiziji naušnice - 2 Sanja Musić Milanović poklonila je kraljici Letiziji naušnice 'Barbanski rančini' (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell)

Replike naušnica izrađene su kao autohtoni suvenir po originalu barbanske naušnice koja datira iz 11. stoljeća. "Barbanski rančin" naušnica je nađena na Gradini kod Barbana, a pripadala je nošnji starohrvatskog seljačkog stanovništva na području Barbanštine, u vrijeme kada je Istra pripadala Rimskom Carstvu.

Zaštićena je upisom u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, a njezini se primjerci čuvaju u Arheološkom muzeju Istre u Puli.

Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia: Čiji vam se kombinezon više sviđa? Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia Prva dama Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia u Hrvatskom državnom arhivu Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia +7 Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia

Sanja Musić Milanović: Odlično izdanje prve dame u kojem je glavna zvijezda kombinezon Sanja Musić Milanović Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia +2 Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia

Španjolska kraljica uvijek bira decentan i profinjen nakit, pa će ove naušnice sigurno biti lijepa nadopuna njezinoj kolekciji nakita, kao i draga uspomena na prvi posjet Hrvatskoj i druženje s hrvatskom prvom damom Sanjom Musić Milanović.

Sanja Musić Milanović darovala je kraljici Letiziji naušnice - 1 Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia posjetile su SUVAG (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju