Kupivši mašinu za šivanje s dvadesetak godina, prva stvar koju je izradila bila je torbica. Snježana Sirovica, modna dizajnerica iz Samobora, tada nije mogla ni sanjati da će kroz godine koje slijede to postati njezin stvarni posao.

Galerija Torbice brenda Sartess - 1 Torbice brenda Sartess - 9 Torbice brenda Sartess - 8 +6 Torbice brenda Sartess - 7 Kako bi svaki vikend za izlazak imala novu torbicu, odlučila je izraditi nekoliko modela. Simpatične torbice brzo su osvojile srca njezinih prijateljica pa su one izrazile želju da i njima napravi slične.

Za sebe kaže da je vrlo rano otkrila ljubav prema modi i dizajnu, a ona je kasnije tijekom život još više rasla. Tako je nakon završetka srednje škole odlučila upisati krojački tečaj, a kasnije i modni dizajn. Danas se, osim što je ponosna vlasnica brenda Sartess design, bavi i kostimografijom.

Desetak godina torbice sam izrađivala uz stalni posao i to mi je bio samo hobi, kasnije su mi se neke stvari tako poklopile da sam hobi uspjela pretvoriti u full time posao i nisam pogriješila, ističe dizajnerica Snježana Sirovica.
Torbice brenda Sartess - 4 Torbice brenda Sartess - 4 (Foto: Facebook Sartess)
Inspiraciju za izradu torbica Snježana pronalazi u svojoj okolini, ali i u filmovima, crtićima, putovanjima i umjetnosti. Tako da se na njezinim torbicama mogu naći likovi iz crtića Peanuts, Tom and Jerry, Mickey Mouse, filma Star Wars ili pak romantični motivi cvijeća.

Torbice su se mijenjale kroz godine, ali i dalje je poznato da su torbice Sartess šarene i vesele. Materijale nabavljam posvuda, pa čak i kad sam na putu, uvijek tražim dućane sa tekstilom, kaže Snježana.

Izrada jedne torbice može trajati i do dva sata, a dizajnerica sve radi ručno. Šivaća mašina, škare, konac i ljepilo samo su dio pribora s kojim barata. Pojedini modeli su dodatno obogaćeni ovisno o sezoni, tako da se na torbici mogu naći zakrpe, zakovice, bedževi, krzno ili šljokice.
Torbice brenda Sartess - 1 Torbice brenda Sartess - 1 (Foto: Facebook Sartess)
Prepoznatljiv retro model torbice vrlo lako se zatvara uz pomoć dvije kuglice, a obilježio je ovaj brend. Nastao je po uzoru na torbicu njezine bake kakvu je i sama oduvijek željela imati.

Moji su kupci u rasponu od 15 do 60 godina i sretna sam što se torbicama svi razvesele. Moji planovi za budućnost uključuju redizajn torbica i razvoj odjevne linije Sartess designa, rekla je dizajnerica.

Simpatične torbice Sartess dizajn se mogu kupiti putem Facebooka i Instagrama, a cijene se kreću od 180 do 280 kuna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju