Amerikanka Bonnie Gayle uspješna je poduzetnica koja je još kao djevojčica znala da nikada neće imati djecu. To je bila odluka koju njezini roditelji i bliža okolina nikada nisu razumjeli, ali to ju nije spriječilo u naumu da sluša svoje srce i ne rađa dijete kojem se neće moći posvetiti

Bonnie Gayle nikada nije rodila niti imala želju za djecom i jedna je od rijetkih koja priznaje da je veliku ulogu u toj odluci imao novac. Svoja razmišljanja o ovoj tabu temi podijelila je s Huffington Postom.

'Mnoge žene osjećaju prirodnu želju za majčinstvom. To je predivno jer svijet treba puno dobrih i posvećenih majki. Ja jednostavno ne spadam u tu kategoriju.

Kada sam ušla u '20-te, bila sam sigurna da mi majčinstvo nije zapisano u kartama. Nisam osjećala želju za djetetom. Nadjačala ju je moja strast za samostalnošću i samo-otkrivanjem. Također sam bila sumnjičava prema velikoj odgovornosti koja ide uz odgoj djeteta.

 

When is the last time you got dressed up and showed up for yourself?

Posted by Bonnie Gayle on Wednesday, November 5, 2014

Lagala bih kad bih rekla da financije nisu imale veliku ulogu u mojoj odluci. Odrastala sam u stabilnoj obitelji srednje klase i to je oblikovalo moju radnu etiku.

Mnoge žene osjećaju prirodnu želju za majčinstvom. To je predivno jer svijet treba puno dobrih i posvećenih majki. Ja jednostavno ne spadam u tu kategoriju.

Kao tinejdžerica radila sam nakon škole jer sam željela imati više novca i uživala u njegovom trošenju. Kada sam diplomirala razmišljala sam o tome što želim od svoje karijere. S 28 godina osnovala sam svoj računovodstveni servis.

Od tada je moja tvrtka samo rasla, često sam radila do kasno u noć, žrtvovala vikende i blagdane kako bih izgradila uspješan biznis. Bacila sam se na glavu u sve to, uzimala nove klijente, pripravnike i usavršavala svoje vještine. Čak i da sam željela djecu u to vrijeme, ne bih to mogla izvesti.

>>5 razloga zbog kojih žene ne žele imati djecu

Također sam uživala provoditi vrijeme sa svojim prijateljima bez razmišljanja o tome kada moram doći doma. Vidjela sam da su oni dobili puno toga uz svoje obitelji, ali bilo mi je jasno da ja to isto ne bih izvukla iz roditeljstva.

Kao što sam se nadala, moja odluka da ne budem majka donijela mi je ogromnu financijsku slobodu. Uz to što sam mogla punom parom nastaviti sa svojim računovodstvenim servisom, uspjela sam investirati u druge projekte koji su mi važni. Ne bih to mogla napraviti da imam djecu o kojoj bih morala brinuti.

Naposljetku se to što nisam imala djecu pokazalo kao pametna osobna i financijska odluka zbog koje sam se dobro osjećala. Slijedila sam svoje srca i slušala svoju intuiciju.

Sada sam u srednjim '50-ima i mirovina je nešto što mi često dolazi na um. U ovom trenutku sa strane imam 125 tisuća dolara u mirovinskom fondu. Moj plan je nastaviti investirati u sljedećih nekoliko godina kako bih uštedjela još novca za umirovljeničke dane. Nemam dugove, a moj drugi biznis vrijedi između 500 i 700 tisuća dolara.

>>20 rečenica koje ne želi čuti niti jedna žena bez djece

Ako ste stekli dojam da nisam puno razmišljala o tome želim li imati djecu, u krivu ste. To nije bila odluka koju sam donijela olako. Upravo suprotno, to je nešto zbog čega sam se dosta preispitivala.

Bila sam u dugoj i ozbiljnoj vezi koja je mogla završiti brakom, ali on je stvarno želio dijete. Tada sam se zapitala jesam li možda ipak previše rigidna u tom pogledu. Na kraju ipak nisam mogla opravdati donošenje djeteta na ovaj svijet ako mu ne mogu u potpunosti biti posvećena i zato je naša veza završila.

Blagoslovljena sam s drugom djecom u svom životu. Moja nećakinja i nećak su divni, volim provoditi vrijeme s njima i gledati ih kako rastu. Naposljetku se to što nisam imala djecu pokazalo kao pametna osobna i financijska odluka zbog koje sam se dobro osjećala. Slijedila sam svoje srca i slušala svoju intuiciju.'

 

I last week I wrote about letting go and how most people places and things were not meant to be in our lives forever...

Posted by Bonnie Gayle on Monday, October 27, 2014

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju