Tijekom posjeta bolnici Keech u Lutonu, princ William od Walesa je upoznao dječaka Bena starog 14 godina. Dječak je nedavno izgubio majku, te mu je drugi nasljednik britanske krune otkrio kako se nositi s tugom


Princ William
izgubio je majku u tragičnoj prometnoj nesreći potkraj kolovoza 1997. godine kada je imao tek petnaest godina.

'Još uvijek mi nedostaje moja majka svaki dan, a prošlo je skoro dvadeset godina otkako je umrla,' priznao je princ tijekom posjeta bolnice Keech u Lutonu okupljenima, a posebno 14 godina starom dječaku Benu Hinesu koji je nedavno ostao bez svoje majke.


'Vrijeme liječi rane. Znam kako se osjećaš. Najvažnije je da razgovaraš o svojem gubitku s obitelji. U redu je ako se osjećaš tužno. U redu je ako ti nedostaje.,' dodao je britanski plemić, koji je zajedno sa svojom suprugom Catherine Middleton veliki zagovaratelj mentalnog zdravlja kod djece.

Pri kraju posjeta, William je zamolio dječaka, njegovog brata i oca da obećaju kako će međusobno razgovarati o svojem gubitku. 'Muškarci ne dijele svoje osjećaje rado niti često,' pojasnio je drugi nasljednik britanske krune koji u javnim nastupima ističe kako bi očevi trebali biti otvoreniji sa svojom djecom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju