Potraga za savršenim obrokom koji će zadovoljiti strasti prema hrani te organizam opskrbiti namirnicama koje će mu pružiti energiju uz pomoć koje će se nositi s dnevnim obavezama i zadacima može se pretvoriti u nemoguću misiju. Nutricionistica Alma Bunić donosi vam nekoliko prijedloga koji su prva rapsodija okusa

Rižoto od paprike i graška

Što vam je potrebno?
1 crvena paprika
1 žuta paprika
Pola glavice luka
Grašak
Smeđa riža

Pirjajte crvenu i žutu papriku, pola glavice luka i grašak. Kada je gotovo pomiješajte sa smeđom rižom i imate odličan obrok koji možete poslužiti kao ručak ili večeru.

>> Pridržavate li se zapovijedi zdravog ručka?

>> Trikovi koji će obuzdati želju za slatkim

Ispržiti 8 indijskih oraščića i umješajte ih u rižoto.

Sendvič od banane

Ovaj slasni obrok možete poslužiti kao doručak, međuobork ili desert.

Što vam je potrebno?
1 banana
Maslaca od badema
Pola jabuke
Cimet i sirup po želji

Pržene bademe usitnite tako da dobiju teksturur kreme. Kada se ulje počne nakupljati na površini krema je gotova.

Banane narežite uzdužno i namažite ih maslacem od badema. Po njima naribajte sezonsku jabuku i nakapajte javorov sirup te poslasticu posipajte cimetom.

Vočni užitak

Ova zdrava poslastica može biti doručak, desert ili međuobrok.

Što vam je potrebno?
Voće po izboru 100 do 200 g
20 g tamne čokolade
Prženi lješnjaci

Narezano voće breskvu, ananas, grožđe, bananu i krušku ili voće po vašem izboru prelijte s nadjevom od tamne čokolade u koji ste dodali naribanu narančinu koricu i usitnjene pržene lješnjake.

Dipl.ing.preh.teh Alma Bunić vodi nutricionističko savjetovalište Nutriforma te intenzivno radi na području nutricionizma: mjerenju vitamina i minerala, Darkfiled mikroskopskoj analizi žive kapi krvi kaliper te izradi individualno prilagođenih jelovnika. Od 2011. radi na birezonantnom uređaju Sensitiv Imago te na projektu jedinstvenom u ovom dijelu Europe, cateringu pravilne i uravnotežene prehrane 5 obroka za 3 dana 5times.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju