Ručnike koristimo svakodnevno i zato bi oni uvijek trebali biti čisti. Naravno, svi želimo da što dulje budu mekani i ugodni na dodir, a to ćemo postići ako se pravilno brinemo za njih

1. Izbjegavajte korištenje omekšivača.

Oni će ručnicima podariti ugodan mekoću, ali dugoročno će zapravo utjecati na nju. Naime, omekšivači će tijekom vremena na ručnicima stvoriti sloj zbog kojeg će prirodna vlakna postati tvrda.

Nemojte pretjerivati s upotrebom zato što će previše deterdženta stvoriti 'zaštitni' sloj na ručnicima zbog kojih se oni neće u potpunosti oprati.

2. Držite ih podalje od proizvoda za njegu kože.

To se prije svega odnosi na proizvode u kojima se nalazi benzoil peroksid i alfa hidroksi kiseline. Ovi spojevi nalaze se u kremama protiv prištića i proizvodima za eksfolijaciju, a mogu utjecati na boju ručnika.

3. Prilikom pranja koristite manje deterdženta.

Nemojte pretjerivati s upotrebom zato što će previše deterdženta stvoriti 'zaštitni' sloj na ručnicima zbog kojih se oni neće u potpunosti oprati. Ako primijetite da ručnici nakon što ih izvadite iz perilice ne mirišu dobro ili pak ne izgledaju čisto, probajte smanjiti količinu deterdženta.

Umjesto u sušilici ručnike sušite na zraku.

4. Perite ih redovito.

Stručnjaci smatraju da bismo ih trebali prati minimalno nakon svake treće upotrebe jer se na njima zadržavaju mrtve stanice kože i ostaci prljavštine. Provjerite što se događa ako ručnike ne peremo redovito.

5. Sušite ih raširene.

Nakon pranja nemojte ih ostavljati skupljene na hrpi ili ih objesiti na kukice nego ih obavezno rasprostrite 'naširoko' na štriku, stalku za sušenje ili bilo kojoj sličnoj površini prigodnoj za sušenje. Također se preporuča da ih, ako ste u mogućnosti, sušite na zraku umjesto u sušilici.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju