Ukrašavanje božićnog drvca možda je najpoznatija tradicija koju vežemo uz mnogima najdraži blagdan, ali rijetki će se zaustaviti tek na tome.

Galerija Maja Bešenić posebnu pažnju posvećuje božićnom ukrašavanju Ukrase je kupovala u više trgovina Na dno košarica stavljala je sitno kamenje da ih ne odnese vjetar +0 Maja je košarice punila umjetnim borićima i božićnim figuricama

Da Božić dolazi već nam na veliko poručuju ukrašena dvorišta, ulazna vrata, balkoni, prozori... I dok su neki među nama prirodni talenti kada je u pitanju ukrašavanje, drugi vole potražiti inspiraciju kod onih koji znaju posao.

Jedna od onih koja itekako zna posao je Maja Bešenić koja stoji iza Instagram profila mycroatianhome.

Odlaskom na ovaj profil počastit ćete se ulaskom u jedan predivan dom koji je postao još posebniji u ovo blagdansko vrijeme. A božićno ukrašavanje Majinog doma počelo je, kao i svake godine, s prozorima.

Oduvijek me oduševljavala kultura ukrašavanja prozora koju sam najviše viđala po austrijskim i njemačkim selima, ali ne samo cvijećem u proljetne i ljetne dane, već cijele godine, ovisno o prigodi. Tako je i Božić idealno vrijeme za ukrasiti prozore koji će nam uljepšati svako jutro kada pogledamo kroz prozor, iako je možda vani sivo i tmurno, rekla nam je Maja čiji su prozori ukrašeni božićnim košaricama koje sama izrađuje.

Ukrase za svoje košarice je, kaže, kupovala po svim trgovinama koje u ponudi imaju božićne dekoracije tako da je svaki detalj iz druge trgovine. Ono na što je najviše pazila je izbor materijala jer su ti ukrasi ipak vani i moraju se nositi s kišom i snijegom.

Božić je idealno vrijeme za ukrašavanje prozora koji će nam uljepšati svako jutro kada pogledamo kroz prozor.



Koristila sam pletene košarice koje sam na dnu napunila sa sitnim kamenjem, tako da su čvrste i da ih vjetar ne odnese. Košarice sam punila s umjetnim borićima i božićnim figuricama, priča nam Maja.

Ove godine nije koristila svježe boriće jer se prošle godine nisu dugo zadržali, nego se odlučila za umjetne koji izgledaju jednako lijepo, a mogu se, dodaje, koristiti više sezona.

I dok je najviše vremena potrošila na kupovinu svih detalja zbog veličine koje mogu u košarice, sama priprema bila je brza.

I užitak je slagati košarice kada imate sve što vam je potrebno, kaže Maja i cijelu priču zaključuje jednim korisnim savjetom.

Nakon što prođe Božić i božićni blagdani, dekoracije u košaricama se lako zamijene i mogu nam krasiti prozore sve do proljeća kada dolazi cvijeće na naše prozore, a sve do tada prozori neće biti prazni već lijepo dekorirani, objašnjava i zaključuje kako je najbitnije - uživati u cijelom procesu.

Pogledajte i 4 koraka za izradu najmirisnijeg blagdanskog ukrasa koji košta manje od 10 kuna.

Na dno košarica stavljala je sitno kamenje da ih ne odnese vjetar Na dno košarica stavljala je sitno kamenje da ih ne odnese vjetar (Foto: Maja Bešenić/MyCroatianHome)


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju