Brojne žene se godinama pridržavaju frizura s omiljenim razdjeljkom, točnije onim za kojeg smatraju da im najbolje pristaje. Jednostavna linija na glavi naime može dramatično promijeniti izgled lica, popraviti sitne nedostatke, ali ih isto tako i naglasiti. Stoga se poigravanje s drugačijim načinom češljanja od onog na kojeg smo naviknuli isplati, otkrivamo 3 vrste razdjeljka i njihove prednosti i mane

1. Najbolje za tanku kosu: Duboki razdjeljak na stranu
Duboki bočni razdjeljak idealan je za tanku kosu jer stvara dojam gušće i bogatije frizure, a izvrsno funkcionira na kratkoj i dugačkoj kosi. Crte lica ovdje nisu bitne, no kod malog lica ipak treba pripaziti s obzirom da ovako počešljana kosa smanjuje lice posebice u kombinaciji s dugim šiškama.

Preporuča ih se počešljati na stranu, ali ne i zalizati. Ovaj će razdjeljak skrenuti pažnju s lica zbog čega je idealan kod istaknutog nosa ili brade. Češalj tanke drške i jednoredno posloženi zupci najprikladniji su za stvaranje preciznog razdjeljak, prije oblikovanja kosu je najbolje tretirati regeneratorom ili maskom koja će kosu omekšati.

Razdjeljak može dramatično promijeniti izgled lica, popraviti sitne nedostatke, ali ih isto tako i naglasiti.

2. Najbolje za okrugli ili četvrtasti oblik lica: Razdjeljak po sredini glave
Brojni frizerski stručnjaci razdjeljku po sredini glave pristupaju s dozom opreza, iako on slovi kao jedini koji odgovara svakom obliku lica. No njegov mali minus je što ističe asimetriju lica, dok najzdraviju i bujnu kosu u trenutku stanjuje. Okruglo i četvrtasto lice licem najbolje nose razdjeljak po sredini koji će u ovom slučaju izdužiti lice. Ukoliko imate kovrčavu kosu ovaj je razdjeljak najbolje izbjegavati jer će lice dodatno zaokružiti.

Kod stiliziranja kosu podijelite na polovici glave, te svaki stranu zasebno, pramen po pramen izvlačite od korijena kako bi se dobilo na volumenu.

3. Najbolje za svaki oblik lica: Običan razdjeljak na stranu
Asimetrija kod razdjeljka na stranu nadoknađuje ne baš savršene crte lica i male nedostatke. Široka lica s razdjeljkom na stranu doimaju se užima, a razdjeljak može prekriti i neke bore.

Preporuča se s vremena na vrijeme prebacivanje razdjeljka s jedne strane na drugu ili pomicanje razdjeljka malo više ulijevo ili udesno. Time će kosa izgledati gušće i imati više volumena, a promjena strane razdjeljka u trenutku će osvježiti izgled.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju