Životni prostor i slobodno vrijeme dimenzije koje nam puno znače. Da bi bile u harmoniji kad je u pitanju pranje i sušenje rublja, potrebno je rješenje za uštedu vremena i prostora - poput onog kakvo nudi Bosch.

Manja kućanstva mogu si priuštiti rjeđe pranje rublja, najčešće vikendom, dok kućanstva s više članova obitelji to čine čak i svakodnevno. Pranje nije problem: rublje se razvrsta po tipu tkanine ili boji i opere. No, sušenje postaje pravi izazov, pogotovo klasičnim metodama koje ponekad znaju trajati danima, pogotovo u nadolazeće hladnije, zimsko doba. Na sreću, i za to postoji rješenje.

Sušilice rublja ili perilice-sušilice rublja idealno su rješenje za problem višednevnog sušenja rublja na stalku, kao i za vlagu koju odjeća tijekom sušenja stvara u životnom prostoru te prašinu, odnosno sitne dlačice tkanine koju za sobom takav način sušenja ostavlja. Osim velike uštede vremena, odnosno kraćenja sušenja s par dana na samo par sati, sušilice rublja štede i prostor. Nema više velikih stalaka nasred dnevnog boravka, hodnika ili spavaće sobe. Nema više sušenja odjeće po radijatorima.

Koji tip uređaja odabrati ovisi o veličini kućanstva, vašim preferencijama i životnom prostoru. U nastavku pogledajte prijedloge za Bosch sušilice i perilice-sušilice rublja.

Sušilice rublja

PR PR (Foto: PR)

Prikladne za velika kućanstva. Prvo ćemo riješiti glavno pitanje: gdje ju postaviti? Pored perilice rublja ili na perilicu rublja. Ako ju želite staviti na perilicu rublja potrebno je uz sušilicu kupiti vezni element kako bi fiksirali vašu sušilicu na perilicu rublja. Veličina, odnosno kilaža ovisi o vašoj perilici rublja, pa bi bilo dobro da perilica i sušilica imaju približno jednaku kilažu kako bi sav sadržaj opranog rublja mogli odmah i osušiti. No, najbitnija stvar kod sušilica rublja jest način na koji ona radi.

Najučinkovitije sušilice rublja su one s toplinskom pumpom i samočistećim kondenzatorom iz Boscha. Dok druge sušilice rublja ciklus za ciklusom gube učinkovitost ako se dlačice, odnosno vlakna ručno ne čiste nakon svakog sušenja, Bosch sušilice s toplinskom pumpom i SelfCleaning kondenzatorom ili tehnologijom AutoClean automatski uklanjaju dlačice iz kondenzatora te tako održavaju njenu nisku potrošnju energije ciklus za ciklusom. Određeni modeli sušilica rublja Bosch imaju i Iron Assist funkciju koja pomažu u smanjenju nabora na vašem rublju i tako vam olakšavaju glačanje. Više o sušilicama Bosch pogledajte ovdje.

Perilice-sušilice rublja

Prikladne za manja kućanstva ili manje prostore. Odnosno, one koji žele 3 rješenja u jednom: pranje, sušenje i glačanje. Bosch perilica-sušilica s Iron Assist tehnologijom pere, suši i glača vaše rublje, sve u jednom uređaju. Potpuno automatsko pranje rublja, bez potrebe za vješanjem odjeće, pa čak i bez potrebe za glačanjem, zahvaljujući parnom tretmanu Iron Assist. Neprestanim nadzorom temperature i vlage, AutoDry automatski zna kada je vaše rublje savršeno suho, kako bi se odjeća zaštitila od pregrijavanja. Jednostavno izaberite prikladan program, potom Wash&Dry funkciju i uređaj će samostalno automatski prilagoditi najbolje postavke za vrstu odjeće. I najbitnije, svi modeli imaju brzi program za pranje i sušenje malih količina rublja u trajanju od 1 sata. Više o perilicama-sušilicama Bosch pogledajte ovdje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju