Jedna riječ najbolje opisuje open space stan koji je mladi par iz Kutine uredio baš onako kako je zamišljao – savršeno. Svaki kutak prekrasnog doma pažljivo je osmišljen, s puno stila i estetike te čistih linija, a detalji poput drvenih letvi na zidu dnevne sobe, tapecirunga na zidu spavaće sobe te kombinacije drva i bijelog visokog sjaja osvajaju na prvi pogled.

Kristina Prenkaj, vlasnica stana, velika je ljubiteljica prirodnih materijala, prvenstveno drva.

Obožavam kombinaciju drva i bijelog visokog sjaja. Jednostavno smatram da te dvije komponente zajedno stvaraju prekrasan dom, kaže Kristina. Kada je počela osmišljavati uređenje svojeg novog doma, u kojem živi s dečkom, najbitnije joj je bilo imati veliku radnu površinu u kuhinji, kamin te otvoreni tip ormara. Znala je što želi, ali nije znala kako to ukomponirati. Prijateljica joj je savjetovala da nađe nekoga tko će joj u tome pomoći i tako je došla do dizajnerice interijera Ane Koro.

Najveći problem na početku bio mi je nedostatak inspiracije, a Ana je uspjela sve moje želje pretvoriti u stvarnost. Sve što mi je savjetovala jednostavno je imalo smisla. Nakon idejnog rješenja pozvali smo tim stolara iz firme Letva by Schusterwood. U komunikaciji s dizajnericom spomenula sam joj da više volim minimalistički tip uređenja i na tome se bazirala, ispričala nam je Kristina.

Spavaću sobu dizajnerica je sama projektirala, od boje pa do kompletnog dizajna. Gotovo sav namještaj u Kristininu stanu radio je stolar po mjeri, pa tako i cijelu spavaću sobu, od uzglavlja do kreveta i noćnih ormarića. Pametno i kreativno rješenje pronašlo se i za ideje kao što je skrivena perilica rublja – po ideji dizajnerice koju je Kristina prihvatila, perilica je uspješno skrivena iza ogledala u ormaru.

A garderobni ormar je pak zvijezda za sebe i ostvarenje sna mnogih žena, dizajniran kao garderoba otvorenog tipa koja izgleda poput zasebne prostorije.

Kuhinja, uzglavlje na kojem stoji TV, komoda, ormar u kojem je kamin, letve na zidu dnevnog boravka, ormarići u hodniku, ormarić u WC-u – sve je to rađeno po mjeri.

Oči nam se odmah zacakle: 15 krasnih kuhinja o kakvima volimo maštati Kuhinje o kakvima volimo maštati - 15 Kuhinje o kakvima volimo maštati - 10 Kuhinje o kakvima volimo maštati - 11 +11 Kuhinje o kakvima volimo maštati - 7

Stan od 70 kvadrata u Čitluku odiše toplinom, i to prije svega zbog boja i detalja Stan Vanje Šego u Čitluku Stan Vanje Šego u Čitluku - 3 Stan Vanje Šego u Čitluku - 1 +10 Stan Vanje Šego u Čitluku - 2

Na kraju, kada smo sve namjestili i posložili, mogu reći da sam dobila dom iz snova. Dečko i ja obožavamo boraviti u stanu i u njemu se osjećamo vrlo dobro i opušteno. Najviše volim boraviti u dnevnom boravku – toliko se dobro osjećam u tom dijelu stana, ističe Kristina Prenkaj iz Kutine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju