U malenoj tročlanoj obitelji nastaju mobili za krevetiće kakve bi poželjela svaka beba. Motivi šume, vila, superjunaka, Malog princa iz istoimene knjige, ovčica i plamenca samo su neki od brojnih koje obrt Sayonis ima u svojoj ponudi.

Ta mala remek-djela stvaraju mama Sabina, inače magistra imunobiologije i kreativka zaljubljena u izradu predmeta, tata Ivan koji je najveća podrška i pomagač u realizaciji svih ideja te dvogodišnji dječak Jona – mamina velika inspiracija i glavni kontrolor završenih proizvoda.

Ideja o izradi predmeta koje će krasiti dječje sobe Sabini je pala na pamet sasvim slučajno kada se njihova šira obitelj još više počela širiti dolaskom nekoliko beba na svijet. Tada je počela izrađivati personalizirane poklone koji će krasiti bebin kutak, a ujedno lijepo izgledati u suglasju s ostatkom doma.

MOBILI ZA KREVETIĆE PUNI LJUBAVI

Tijekom vlastite trudnoće došla je na ideju o izradi mobila za krevetiće, koji su danas postali najpoželjniji i najprodavaniji predmet ovog malog obrta.

Prije dvije i pol godine, u periodu čuvanja trudnoće, htjela sam za Jonu sašiti mobil. Samo njegov, poseban i jedinstven. Do tada sam već šivala personalizirane ukrase za dječje sobice, ali nikada još mobile. Nakon Joninog rođenja nekoliko prijateljica je pohvalilo moj rad i poželjele su svojim bebama, nećacima, kumovima pokloniti Sayonis mobil. Tako su se i mobili našli u našoj redovnoj ponudi, govori nam Sabina.

Superjunaci, Mali princ, vile, medvjedići - samo je dio onoga što nude ovi mobili za krevetiće.

Jedan pogled na njih dovoljan je za shvaćanje da je u njih utkano puno truda i ljubavi, a izrađeni su od dva dijela, pri čemu se pazilo i na sigurnost budućih malih korisnika.

Mobili se sastoje od drvenog i platnenog dijela. Drveni dio odnosno nosač koji ide na krevetić i obruč na kojem su učvršćene igračke napravljen je od jelovine i bambusa. To je prirodno i netretirano drvo koje je sigurno za bebu. Platneni dio odnosno igračke sašiven je od filca koji zadovoljava europsku normu EN71 i potpuno je siguran za bebu, pojašnjava nam ova velika kreativka.

Svaki se mobil može personalizirati, a jednom kada s kupcima, najčešće budućim mamama, dogovori detalje, Sabina kreće u kreativni proces.

Dogovaramo temu, boje i oblik, a potom krećem s izradom nacrta. Nakon papira, ideju prenosim na filc, režem i slažem svaki komadić na njegovo mjesto. Tada uzimam iglu i konac te kreće šivanje svakog, i najmanjeg detalja. Sve igračke su ručno šivanje i punjene hipoalergenim ispunom, ističe.

Osim na mobile, Sabina je posebno ponosna i na drvene slagalice koje odnedavno imaju u svojoj ponudi jer je dugo maštala o drvenim igračkama. Pritom ova mala obitelj sve čini sama – od rezanja do ručnog bojanja drva. I uživaju u tome.

Kada je, pak, riječ o budućnosti, uz zdravlje i sreću svoje obitelji, Sabina želi samo jedno.

Velika želja je da naš mali obrt pronađe svoje mjesto pod suncem, raste, razvija se, uvodi novitete i ispunjava želje svojih kupaca. Imamo nekoliko ponuda za suradnje upravo s našim mobilima pa se nadamo da će i to biti uskoro realizirano. Zahvalni smo na svakoj narudžbi i sretni smo što možemo biti dio predivnih obiteljskih priča, zaključuje Sabina Zvečić Pristav.

Čitavu ponudu ovog bajkovitog obrta možete pronaći na njihovim stranicama na Facebooku i Instagramu te uljepšati kutak svoje bebe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju