Iako je ljetovanje ležerna prigoda tijekom koje ne marimo previše za kosu, mnoge žene ipak požele napraviti jednostavnu frizuru s kojom će izgledati lijepo na plaži. U nastavku pronađite najpopularnije frizure za plažu.

Galerija

 

1. ''Wet look''

Mokri izgled kose proslavila je Ursula Andress u filmu ''Dr. No''. Riječ je o prvom filmu iz serijala o agentu Jamesu Bondu koji je snimljen davne 1962. godine, no unatoč tome ova je frizura i danas rado viđena na plažama diljem svijeta bez obzira na duljinu pramenova.

'Wet hair look'
'Wet hair look' (Foto: Getty Images)

2. Morski valovi

Ljepotice poput Blake Lively i Brooklyn Decker ''isfurale'' su morske valove (eng. beach waves) koje najbolje pristaju ženama sa srednje dugom i dugom kosom.

'Beach waves'
'Beach waves' (Foto: Getty Images)

3. Klasična punđa

Žene s poludugom kosom lako će kosu svezati u klasičnu nisku ili srednje visoku punđu kakvu na plaži vole nositi brojne dame - jednostavna frizura gotova u trenu.

Klasična punđa
Klasična punđa (Foto: Getty Images)

4. ''Top knot'' punđa

Ako imate dugu kosu, ležerno svezana niska punđa možda vam neće odgovarati zato što zbog količine i težine kose može padati na vrat i smetati vam. Isprobajte popularnu punđu koja se veže na vrh glave i koja će ukrotiti vašu kosu.

'Top knot' punđa
'Top knot' punđa (Foto: Getty Images)

5. Pletenice

Jedna ili više njih, tanko ili deblje ispletena – odabir je na vama. Pletenice su jedna od najpopularnijih ljetnih frizura na plažama.

Pletenica
Pletenica (Foto: AFP)

6. Visoki konjski rep

Najpraktičnija verzija vezanja repa u svojoj ljetnoj verziji može biti maksimalno ''neuredna'', stoga se ne zamarajte kosom koja strši.

Visoki konjski rep
Visoki konjski rep (Foto: Getty Images)

7. Kamuflaža

Ako se uopće ne želite zamarati kosom tijekom boravka na plaži, možete iskoristiti omiljeni trik Jennifer Lopez i zakamuflirati je maramom, turbanom ili šeširom.

Kamuflaža
Jennifer Lopez kamuflirala je kosu na plaži maramom (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju