S ovim savjetima stilista i modnih urednika uvijek ćete izgledati sofisticirano, dotjerano i lijepo. I ne, ne morate kupovati u dizajnerskim trgovinama da vam odjeća izgleda skupocjeno.

Galerija Elegantan remen može podignuti dosadnjikavu haljinu I zgužvani dizajnerski komadi mogu izgledati jeftino Isplati se uložiti u klasični kaput koji se može nositi opet i iznova +3 Kada su dobro kombinirani komadi u sličnim nijansama iste boje, mogu izgledati skupocjeno

Neka odjeća bude čista i ispeglana

I najskuplji dizajnerski komad izgledat će neuredan ako nije dobro ispeglan. Postoji razlog zbog kojeg su holivudske dive spremne sjediti u neudobnim pozama prilikom odlaska na crveni tepih – ne žele izgledati izgužvano i jeftino jednom kada zakorače na njega. Baš zato parno je glačalo brojnim damama postalo najbolji prijatelj.

Neka blistaju i vaši modni dodaci

Dobra torbica može podići cijelu odjevnu kombinaciju. Potrudite se da i ona blista. Torbicu od lakirane kože pošpricajte s malo sredstva za čišćenje stakla kako biste izbrisali sve eventualne mrlje na površini.

Losion za tijelo bez mirisa bit će odličan saveznik u održavanju kožnate torbice postojanom, mekom i čistom. Kada torbicu ne koristite, ispunite je zgužvanim papirom ili nekim sličnim materijalom kako bi održala svoj oblik.

I zgužvani dizajnerski komadi mogu izgledati jeftino I zgužvani dizajnerski komadi mogu izgledati jeftino (Foto: Shutterstock)

Nosite odjeću po mjeri

Isplati se odnijeti jeftin komad odjeće kupljen na rasprodaji kod krojačice kako bi ga prilagodila vašem tijelu i vašim specifičnim dimenzijama. Tajna je u dobrom kroju. Ne libite se skratiti nogavice hlača ili suziti haljinu u struku. Komad koji vam saliveno pristaje izgleda skuplje, slažu se stilisti.

Podignite odjeću detaljima

Poznate modne ikone imaju nepodnošljivu lakoću u kombiniranju odjevnih komada u skladnu cjelinu. Ako želite ležernom komadu traperica podariti dozu elegancije, sparite ga s klasičnim crnim kožnatim remenom, koji ima moć transformirati i dosadnjikavu haljinu na novu razinu. Obične traperice podignite pak dobro krojenim sakoom.

Nekoliko pozlaćenih komada nakita može podignuti cijelu kombinaciju Nekoliko pozlaćenih komada nakita može podignuti cijelu kombinaciju (Foto: Shutterstock)

Dodajte nešto zlatno

Ima nešto posebno u pozlaćenim dodacima – bilo da se radi o torbici, štiklama ili nakitu – zbog čega žena izgleda kao da je sišla s naslovnice modnog časopisa čak i kada ih nosi uz odjevne komade na koje nije potrošila puno novca.

Nosite jednobojno

Jednobojne modne kombinacije uvijek izgledaju lijepo, dotjerano i šik. Uz to mogu i vizualno produžiti cijelu figuru. Moćan efekt imat će i ako sparite nekoliko komada napravljenih od različitih nijansa iste boje u jedno izdanje.

Predviđa Vogue: Model torbe koji će uskoro zavladati našim kombinacijama Torba Cleo modne kuće Prada u metalik verziji Torba Cleo modne kuće Prada u metalik verziji Metalik torbe bit će hit u 2023. godini +1 Kendall Jenner s metalik torbom

Vraća se stari trend iz 90-ih koji uvijek izaziva podijeljena mišljenja Bella Hadid Bella Hadid Loretta Young +5 Christina Aguilera

Odreknite se trendova

Odreknite se kupovine trendovskih komada svake sezone i usredotočite na komade koji vam dobro pristaju, a koji nikada ne izlaze iz mode. Na raspolaganju vam je sve od balonera do klasičnog kaputa u boji devine dlake.

Isplati se uložiti u klasični kaput koji se može nositi opet i iznova Isplati se uložiti u klasični kaput koji se može nositi opet i iznova (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju