Velika je stvar dobiti povišicu na poslu, a kada šef još plati vjenčanje svome zaposleniku – to je ogromna stvar! Generalni direktor jedne tvrtke pokrivanjem troškova vjenčanja do 136.000 kuna nagrađuje svoje radnike, ali i s još nekim beneficijama

Američka tvrtka Boxed, online trgovina živežnih namirnica na veliko, podigla je ljestvicu vrlo visoko kada je riječ o odnosu prema zaposlenicima. Naime, generalni direktor tvrtke, 34-godišnji Chieh Huang svojim zaposlenicima daje do 136.000 kuna (20.000 američkih dolara) za vjenčanje.

Osim što svojim zaposlenicima daje do 136.000 kuna za vjenčanja, tvrtka Boxed plaća i školarinu za fakultet njihovoj djeci

Ovu hvalevrijednu poslovnu politiku Huang je uveo nakon što se Marcel Graham, 26-godišnji zaposlenik skladišta tvrtke Boxed u New Jerseyju, borio s time da plati troškove majčina liječenja i vlastito nadolazeće vjenčanje. Njegova majka bila je jako bolesna i Marcel se želio vjenčati čim prije kako bi majka mogla biti prisutna na vjenčanju. Marcel je radio sedam dana u tjednu, dvije smjene u danu kako bi uštedio za vjenčanje.

U nemogućnosti da pokrije sve troškove, Marcel je jednoga dana na poslu sjeo na pod skladišta i briznuo u plač. Šef Chieh saznao je za Marcelov problem, nazvao ga je i pitao kako mu može pomoći. Iz te ponude rodila se beneficija za radnike koji se žele vjenčati.

'Tvrtka je morala uskočiti i postupiti ispravno'
, ispričao je Chieh Huang za Huffington Post. Marcel je naravno bio presretan zbog činjenice da će mu tvrtka u kojoj radi platiti vjenčanje.

'Plakao sam, kao i moja zaručnica. To mi daje do znanja da tvrtka cijeni moj rad', kaže Marcel. Financijska pomoć za vjenčanje samo je jedna od beneficija kojima Boxed nagrađuje svoje zaposlenike. Radnici koji su plaćeni po satu imaju iste beneficije kao i zaposlenici na fiksnoj plaći. Imaju plaćeni godišnji odmor, mogu uzeti bolovanje te rodiljini dopust, a tvrtka plaća i školarinu za fakultet djeci svojih zaposlenika.

S ovakvim povlasticama ne čudi da su radnici snažno odani tvrtki.

'Samo je dvoje ljudi do sada otišlo iz tvrtke', otkrio je generalni direktor tvrtke Boxed koja broji oko 125 zaposlenika.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju