Cure iz 'Seksa i grada' puno su vremena provele razgovarajući o muškarcima i vezama, a kroz njihove njihove razgovore i mi smo nešto naučile o ljubavi. Primjerice, jednu važnu lekciju o bivšim ljubavima koja nam je otvorila oči

Vjerojatno nema ljubiteljice 'Seksa i grada' koja (svaki) prekid Carrie Bradshaw i Face nije proživljavala emotivno. A u jednoj sceni koja je uslijedila nakon što su Carrie i Faca prekinuli prvi put, naučile smo i važnu lekciju o prebolijevanju izgubljene ljubavi.

Cure iz serije 'Seks i grad' puno su vremena provele razgovarajući o muškarcima i vezama, a kroz njihove njihove razgovore i mi smo nešto naučile o ljubavi

Prvi njihov prekid dogodio se kada Carrie nije mogla s Facom otići na romantični odmor jer joj on nije mogao reći da je ona prava. Iako je Carrie prekinula vezu, jako je patila i neko se vrijeme skrivala u svom stanu zbog straha da će negdje sresti Facu. U intervenciju su stigle Charlotte i Miranda koja je rekla Carrie da je vrijeme da se prestane skrivati. Charlotte je tada istaknula jednu važnu stvar i napomenula da dva tjedna nikako nisu dovoljna da se preboli ljubavna veza koja je trajala nekoliko mjeseci.

'Da preboliš nekoga potrebna je polovica vremena od vremena koliko je veza trajala', rekla je Charlotte. Dakle ako je veza, primjerice, trajala šest mjeseci trebat će tri mjeseci da se preboli njen kraj.

Ova činjenica nije izmišljotina 'Seksa i grada', već znanstveno dokazana. Naravno, takvo pravilo ne može vrijediti i za veze koje traju godinama jer bi bilo nerealno da treba 10 godina da bismo preboljeli nekoga s kime smo bili 20 godina.

Uzevši to u obzir, jasno je da na prebolijevanje ljubavne veze uz protok vremena utječe i drugih 7 faktora:

1. Koliko ste dugo bili u vezi ili braku
2. Koliko je vremena prošlo od prekida
3. Koliko je veza bila intenzivna
4. Koliko vam je veza bila važna
5. Kako je veza završila
6. Je li u vezi bilo nasilja
7. Je li ili nije veza bila preljubnička?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju