Mislite li da partner nešto skriva od vas? Jeste li zabrinuti da vas vara? Priča li vam da je on nešto što nije? Pitate se kako ćete iz njega izvući istinu bilo da je riječ o novom partneru za kojeg vam se čini da ima misterioznu prošlost ili dugogodišnjem partneru jer sumnjate da vam nešto skriva? Ovo je pet sigurnih znakova da laže

1. Neverbalni znakovi
Tijelo gotovo nikad ne laže, a čak je 93 posto komunikacije neverbalno. Stoga, ako vas on ne gleda u oči, stalno dodiruje lice (najčešće nos) ili pokušava kontrolirati nervozne tikove, znajte da nešto skriva. Isto tako, skriva li nešto, otkucaji će biti ubrzani, a može se početi pretjerano znojiti.

2. Stalno mijenja priču
To se pogotovo odnosi na one koji počinju novi odnos. Kada vam priča o svom djetinjstvu ili mladosti, jesu li sve priče iste? Neki ih nauče napamet, no pitate li ih da vam ispričaju zanimljive detalje, tada moraju improvizirati. Ako mislite da vam nije ispričao cijelu 'istinu', pokušajte s ovime: kada se nađete u društvu s prijateljima, natjerajte ga da neku priču koju znate ispriča još jednom, a vi obratite pažnju na tijek priče i detalje.

3. Neugodno mu je i počinje borbu iz vedra neba
Prema terapeutkinji Jane Greer razlog zašto on postaje vulgaran i uvredljiv je taj da vas pokušava omesti s traga. Vi tražite ponašanje koje odstupa od normalnog, a on je uvijek spreman boriti se. To ne mora uvijek biti znak da laže, međutim ako je obično opušten pa odjednom postaje agresivan, on vas na taj način pokušava navesti na krivi trag.

4. Ponaša se drugačije
Seksualna terapeutkinja Maria Merloni savjetuje da obratite pažnju na promjenu u svakodnevnim navikama. Ako odjednom izlazi navečer ili vikendima i druži se s 'prijateljima', a to prije nije radio, ili pak postaje paranoično opsjednut svojim telefonom koji nosi čak i u kupaonicu - znak je za uzbunu.

5. Dosta šutnje, neka govori
Sumnjate li da vas vara, znači da je među vama nestalo povjerenja. Njuškanje može učiniti situaciju još težom, a partneri si zbog toga mogu u potpunosti prestati vjerovati. Umjesto toga, izravno mu recite da ste sumnjičavi te da ste u iskušenju provjeriti njegov mobitel, no da biste radije neko razumno objašnjenje čuli od njega. (Agencija VLM)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju