Kad su brojke i seks u pitanju mnoge nas zanima puno toga, a brojna istraživanja bavila su se upravo brojkama. U fokus su stavljali muškarce i analizirali koja je prosječna veličina penisa u erekciji, u kojoj godini u prosjeku gube nevinost, koliko traje prosječni seksualni odnos

Rezultati istraživanja su zanimljivi, a otkrivaju prosjek u kojem se neki muškarci mogu pronaći. Premda smatramo kako svatko za sebe i u skladu s partnerom treba i može odrediti što mu je normalno, zanimljivo je pogledati statističke podatke koji pokazuju, što muškarci vole, koliko to često rade, što očekuju …

Donosimo nekoliko zanimljivih istraživanja.

1. Veličina penisa
Istraživanje znanstvenika iz SAD-a  objavljeno na Journal of Sexsual Medicine kaže kako je prosječna veličina muškog penisa u erekciji nešto veća od 13.97 centimetara. Otprilike samo 2 posto muškaraca može se pohvaliti veličinom od 20 centimetara. Isto istraživanje otkrilo je kako u prosjeku muškarci nevinost gube u 17 godini.

2. Upotreba kondoma
Zabrinjavajući je podatak kako samo četvrtina muškaraca stavlja kondom svaki put kada prakticira seks. Dvije trećine pak priznalo je kako se ne zamaraju zaštitom.

3. Učestalost gledanja filmova za odrasle
Najnovije istraživanje o seksualnim navikama muškaraca objavljeno u Archives of Sexual Behavior otkrilo je neke navike gledanja filmova za odrasle. Podaci koje su dobili istraživači otkrivaju kako 6 posto muškaraca ne gleda porno filmove na tjednoj bazi, 30 posto ih gleda jednom do dva puta tjedno, 39 posto ih gleda tri puta tjedno, a 19 posto u sadržajima za odrasle uživa 6 do 10 puta, dok 7 posto ispitanika filmove za odrasle gleda 11 puta ili više.

Premda svatko za sebe i u skladu s partnerom treba i može odrediti što mu je normalno, zanimljivo je pogledati statističke podatke koji pokazuju, što muškarci vole, koliko to često rade te što očekuju

4. Trajanje odnosa
Trajanje prosječnog odnosa, prema istraživanju objavljenom u Journal of Sexual Medicine, je 3 minute i 45 sekundi. Isto istraživanje otkrilo je kako bi žene željele da intimnost traje 23 minute.

5. Spremnost na ponovnu akciju nakon odnosa
Znanstvenici koji su u fokusu imali vremensku razliku između dva odnos otkrili su kako muškarcima u 20- ima u prosjeku treba 19 minuta da se 'oporave' od prvog seksualnog odnosa i budu spremni za drugi.

6. Broj odnosa tijekom tjedna
Što se tiče učestalosti odnosa, iznenađuje pomalo činjenica da oženjeni muškarci žele seks 4 puta tjedno, dok oni u vezama seks žele samo 2 puta tjedno. Istraživanje objavljeno u Archives of Sexual Behavior otkrilo je zanimljiv podatak, oženjeni muškarci u prosjeku 3 puta tjedno prakticiraju seks, dok ga oni koji su u vezi tjedno iskuse 4 puta.

7. Najdraže poze
Najdraže poze, ako pitate muškarce mogle bi također iznenaditi sve koji ih smatraju pomalo egzibicionistima. Naime, za čak 27 posto muškaraca omiljena poza je misionarska, a 24 posto voli tzv. doggy style.

8. Igra sa seksi igračkama
Istraživanje objavljeno u Journal of Sex & Marital Therapy otkrilo je kako čak 80 posto muškaraca misli kako će žene uz pomoć vibratora lakše doživjeti vrhunac. Čak dvije trećine muškaraca kaže kako im seksualne igračke u krevetu olakšavaju očekivanja i pritisak koji imaju zbog svoje seksualne izvedbe.

I još malo zanimljivosti:
Istraživanje objavljenoj u Journal of Sex Research otkrilo je kako bi žene voljele da predigra traje 19 minuta, dok stvarno trajanje 11 minuta. Muškarci su pak procijenili kako predigra traje 13 minuta.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju