Znate li zašto žene varaju? O da, i žene imaju nagon za preljub i zato imaju (dobre) razloge. Pročitajte deset najvažnijih razloga za varanje i što možete učiniti da do toga ne dođe.

1. Traženje pažnje, naklonosti

Žene se obično ne upuštaju u afere i varanje kad primjete pomanjkanje seksa sa strane svog partnera. Žene varaju prije svega zato što osjete pomanjkanje pažnje i naklonosti od strane partnera.
Nedostaje im blizina, povezanost s partnerom i osjećaj da su voljene. Pokažite joj da su vaš posao, prijatelji i hobiji na vašoj ljestvici prioriteta daleko iza nje. Ne zatrpavajte je dakle svim problemima koji vas muče na poslu. Najprije osigurajte neko vrijeme samo za vas.

2. Traženje savršenstva
Neke žene se upuštaju u varanje zato što uvijek žele i traže nešto više. U svom partneru stalno traže greške. Najvjerojatnije to nezadovoljstvo s partnerom izvire iz ženskog nezadovoljstva sa samom sobom.

3. Prijateljstva, koja su više

Žene prečesto ne znaju postaviti jasne granice prijateljevanja. Mnogo puta zato dolazi do flerta. Prijatelje dosta puta puste preblizu i upravo se oni nađu pri ruci kad se posvađaju sa svojim partnerom iI odu kod prijatelja po suosjećajnost – rame za plakanje. Rezultat jednadžbe povrijeđene žene i zaštitničkog muškarca je u dosta slučajeva seks.
To naravno ne znači da joj trebate zabraniti prijatelje, niti to znači da se ne smijete nikada svađati. Naravno da žena može imati prijatelje i da se vi smijete svađati. Samo se pobrinite da vi budete njezin najbolji prijatelj i da je ne ispuštate iz ruku dok ne porazgovarate.


4. Obezvrijeđivanje

Nerijetko se žene u vezi osjećaju potpuno obezvrijeđene i necijenjene. One žele osjećaj sigurnosti i samosvijesti koji s vezom dosta puta izgube. Žene u kući podupiru kutova, to je poznata stvar. U najvećem broju slučajeva to rade potpuno neopaženo. To ipak ne znači da žene ne žele biti opažene.
Za pohvale i zanimanje za njezin život će vam biti sigurno zahvalna. Još će zahvalnija biti ako osim toga ponekad i priskočite u pomoć. Ako će se pokraj vas osjećati kao vaša mama i kućanica, sigurno će zadovoljstvo potražiti negdje drugdje.


5. Komunikacija

Nedostatak komunikacije s partnerom i pretjerana komunikacija sa svima ostalima sigurno ne utječe blagotvorno na ženu i njezin odnos prema partneru. Jednom rječju, kad u njenom životu dođe do većih promjena, pobrinite se da vi budete njezin prvi iI najvažniji sugovornik.
Time ćete joj dati osjećaj važnosti, zanimanja, a pobrinuti ćete se i za to da netko drugi neće biti taj koji će joj nuditi sve to iI još tko zna što.


6. Kažnjavanje

Žene varaju kad su povrijeđene. Na taj način su neke majstorice osvećivanja. Seks s drugim je kažnjavanje koje će teško što premašiti. Istina je, da ponekad takva osveta uopće nije tako slatka kako se čini u prvi trenutak.


7. Središte pozornosti
Neke žene tako snažno žele biti u centru pažnje da im je nikada nije dosta. Što više muškaraca joj se divi, time je zadovoljnija i zadovoljenija. U takvim slučajevima je teško što promijeniti. Lakše nego nju ćete vjerojatno promijeniti sebe i vaše doživjavanje vaše veze.


8. Udvaranje
Udvaranje niije nešto u čemu uživaju samo muškarci. Za udvaranjem čeznu i žene. Naravno da niti muškaraci niti žene obično ne misle da će tu svoju želju utažiti u vezi. Kao da vrijedi nepisano pravilo, koje kaže da muškarac udvara jednoj ženi samo jednom. Prekršite to nepisano pravilo i počnite joj ponovo udvarati. Pozovite je na sastanak, pošaljite joj nestašan sms ili e-mail. To vam neće oduzeti previše vremena, a rezultati će biti iznenađujući.

6 razloga zbog kojih je dobro zatajiti prevaru


9. Usamljenost

Varanje je punjenje praznine. Mnoge žene se ne žele mučiti kupljenjem krhotina nakon prekida odnosa. Nemaju snage i hrabrosti za kraj, odnosno novi početak, pa se radije prepuštaju varanju.

5 ženskim signala koje muškarci jednostavno ne razumiju

10. Majčinstvo
Obaveza i briga, koju osjeća prema djetetu i prema vama dosta puta joj uzme svu energiju. Ali ne i želju. Pobrinite se za to da vrata vaše spavaonice puštaju i vanjski svijet unutra. Neka ne bude majka, nego najprije žena. Većina žena u sebi skriva macu, koja želi da je pomilujete. Pažljivo osluškujte i čuti ćete je.

Muškarci, što od vas želimo u seksu

Žene dakle ne varaju zbog neumjerenog libida (iako ima i toga), već prije svega radi svih ostalih potreba koje su nezadovoljene. Iskrica u braku je dragocjena. Važno je da to znate i da je se trudite sačuvati. Kada jednom ta iskrica ugasne, dosta ju je teško ponovo upaliti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju