Gledano iz muškog i ženskog kuta razlozi za prevaru su različiti, dok je kod muškaraca u većini slučajeva to samo seks, žene koje su nevjerne rade to jer im nešto nedostaje u vezi ili braku. Brojna istraživanja pokazala su kako postoje 4 razloga za prevaru zbog kojih se žene ne 'grizu'

Ženu na nevjeru mogu motivirati razni razlozi, a uživanje u tuđem zagrljaju rezultat je često nedostatka razumijevanju ili drugih problema u vezi.

Ispitanice koje su sudjelovale u istraživanju priznale su kako je prevara bila jedini izlaz te bi to učinile ponovno kada bi se našle u istoj situaciji. Otkrile su i 4 razloga prevare nakon kojih ne osjećaju kajanje.

1. Karta za izlaz iz lošeg braka
Teška situacija u braku te loš odnos s partnerom razlozi zbog kojih mnoge žene požele promjene, no pronaći snagu za veliki korak nije uvijek najjednostavnije. Ispitanice su priznale kako im flert ili veza koja im pruža razloge za smijeh daje snagu za donošenje odluke te izlazak iz lošeg braka.

2. Zahlađenje odnosa
Otuđenje partnera u vezi ili braku problem je koji, naglasile su ispitanice, dovodi do nedostatka intimnosti. Veza bez seksa razlog je koji žene navodi na prevaru.

3. Posao kao prepreka
Boravak na poslu te sve kasniji povratak kući ono je što mnoge žene navode kao problem u dugoj vezi ili braku. Odsutnost i nezainteresiranost partnera tada su razlozi zbog kojih će žene potražiti sreću u tuđem zagrljaju.

4. Nevjera kao osveta
Uzvratiti na nevjeru istom mjerom je slatka osveta koja zna poprimiti gorki okus na kraju, no žene osvetu navode kao jedan od razloga za prevaru zbog kojeg se ne kaju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju