Tisuću ispitanih dobrovoljaca otkrili su razloge zbog kojih izbjegavaju seks. Neki do njih su sigurno dobro poznati mnogima, a ekonomska kriza na sreću nije utjecala na seksualne aktivnosti ispitanih

Većina ispitanika, njih 81 posto, izjavila je da su u nekom trenutku tokom 2009. godine bili primorani da posegnu za određenim razlogom kako bi izbjegli seks, piše B92.

Istraživači su ispitanicima dozvolili da navedu više od jednog razloga kojim je njihov partner bio uskraćen za seksualni odnos, a lista njihovih top 5 razloga izgleda ovako:

1. Previše umora ili nedostatak sna: 53 posto
2. Glavobolja i ostali zdravstveni problemi: 49 posto
3. Manjak interesa ili pogrešno raspoloženje: 50 posto
4. Prezauzetost djecom ili kućnim obavezama: 30 posto
5. Obaveze u vezi sa poslom: 29 posto

Svjetska ekonomska kriza nije se našla među najpopularnijim razlozima, a od ukupno 595 ispitanika koji su tokom 2009. godine seksualno bili aktivni, čak 78 posto njih izjavilo je da recesija nije imala utjecaj na njihov seksualni život.

Kada je sam seks u pitanju, 45 posto ispitanih osoba otkrilo je da su unaprijed planirali i odvajali vrijeme za seksualni odnos, dok je 7 posto njih te datume bilježilo u kalendar ili mobitel.

Nadahnite ga za eksperimentiranje u krevetu

Učinkoviti savjeti za obilje seksa

Muškarci su o seksu maštali u mnogo većem broju, 56 posto njih, za razliku od žena, svega 19 posto njih razmišljalo je o suprotnom spolu, prenosi B92.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju