Ključ za fenomenalan seks i bolju emocionalnu povezanost s partnerom možda se krije u brzini samog čina. Takozvani Slow Sex (polagan seks) čini se kao da oponira našem današnjem načinu života kad nastojimo sve napraviti na brzinu. No ići sporo, znači i dulje uživati...

Ženama je u prosjeku potrebno između 10 do 20 minuta da dostignu vrhunac. No, to se nakon duljeg vremena u vezi može pokazati kao veliki problem. Kad vas hormoni 'ne pucaju', a strast se ne razbuktava tako brzo kao na početku veze, mnogi će u krevetu ostati nezadovoljni.

>> Najbolje što nudi poza 69

Životna i ljubavna trenerica Johanna Lyman zato smatra da nešto sporiji pristup seksu smanjuje pritisak na partnerima i povećava užitak, a zapravo ima potencijal da promijeni način na koji živimo i naš život i izvan spavaće sobe. Pomoću ovih savjeta dobit ćete priliku da se bolje upoznati s tim kako vaše tijelo reagira na senzualne stimulanse i povećat će vašu emocionalnu vezu s partnerom.

>> O da! Ove stvari pale u seksu

1. Pogled u oči
Započnite s pet minuta gledanja jedno drugome u oči. Sjednite udobno i okrenite se jedan prema drugome i pogledajte svog partnera bez dominantnog predznaka. Možete treptati, a pokušajte se i nasmiješiti. Možda će vam biti neobično, ali pokušajte izdržati do kraja.

2. Dišite zajedno
Kad se osjetite ugodno gledajući partneru u oči, pređite na disanje. Pokušajte disati prirodno, kroz nos. Stavite ruku partneru na prsa i pokušajte zajednički uskladiti udahe i izdahe.

3. Vrijeme za grljenje
Provedite barem pola sata u maženju, grljenju i ljubljenju s vašim partnerom, ali dok ste još odjenuti. Ne prelazite na drugu frazu prebrzo jer ovaj dio može itekako uzburkati strasti.

4. Masaža
Naizmjence si trljajte leđa mirisnim uljima za masažu. Koristite duge, spore pokrete s umjerenim pritiskom koji ne idu ispod struka. Nakon nekoliko minuta možete trljati svoje grudi o njegova leđa.

5. Orgazmička meditacija
Posljednje, ali ne i manje važno. Orgazmička meditacija je zapravo praksa koja bi trebala odganati sve misli o tome što bi trebalo biti i usredotočiti se na ono što trenutno jest. Zažmirite i prepustite se dodirima i osjećajima, a sve ostalo neka postane nevažno. (Agencija VLM)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju