Iako su muškarci još uvijek na prvom mjestu kada je riječ o prevari, i žene se sve češće upuštaju u takve avanture. No za razliku od muškaraca žena je spremna na preljub jedino kada u njezinom ljubavnom životu nešto fali. Kako bi spriječili ovakvu neugodnu situaciju koja najčešće dovodi do prekida veze važno je znati nekoliko pravila te razloga zbog kojih se žene spremne na prevaru

1. Manjak pažnje
Ovo je najčešći razlog ženske prevare. Osjeti li da joj njezin partner ne poklanja dovoljno pažnje te da ju ne voli kao prije, žena se može naći u situaciji da joj prija lijepa riječ ili gesta drugog muškarca.

No ovakva se situacija vrlo jednostavno može spriječiti. Vrlo je važno osobi koju volite barem jednom dnevno pokloniti malo pažnje i lijepu riječ kao bi osjetila da je voljena.

>> 5 razloga zbog kojih je seks u vezi postao obaveza

2. Nedostatak komunikacije
Ženama je komunikacija vrlo važna i na temelju nje mogu odrediti je li njihova veza stabilna ili nije. Osjeti li da ju njezin partner ignorira te da nema nikakve potrebe s njom podijeliti svoja iskustva, stavove ili novonastale situacije, žena će svjesno ili nesvjesno takvu vrstu povjerenja postepeno pronaći na nekom drugom mjestu.

Ako ste šutljiv tip i ne volite duge razgovore iskoristite vrijeme uz večeru ili prije spavanja te prokomentirajte svoj današnji dan i što je najvažnije pitajte svoju partnericu kako je prošao njezin. To je najmanje što možete učiniti.

>> Muškarci priznali zašto varaju

3. Zapušteni muškarac
Nema ništa gore od zapuštenog muškarca i vjerujemo kako će se svaka žena složiti s tom činjenicom. Fizička privlačnost bez obzira na godine provedene s partnerom još uvijek igra veliku ulogu, a posebno kada je riječ o higijeni.

Nema ništa gore od smrdljivih čarapa ili muškaraca bez osobne higijene. S vremena na vrijeme čovjek bi se trebao dotjerati, namirisati ili odjenuti lijepu odjeću. Osim što će vaša partnerica biti oduševljena, ujedno ćete i sebi podići samopouzdanje.

4. Seksualni život
Iako ovo ženama nije najčešći razlog prevare, ne znači da im zadovoljstvo u krevetu nije važno. Redoviti seks te pažljiv i obziran partner san je svake žene.

Želite li zadiviti svoju partnericu, priredite joj barem jednom mjesečno iznenađenje poput romantičnog i dugog vođenja ljubavi, a što je najvažnije u ovoj ćete avanturi uživati oboje.

5. Osveta
Istraživanja su pokazala kako su žene u tridesetima u svom seksualnom vrhuncu pa je upravo ovo razdoblje kada žene čine najviše preljuba. Povrijeđena i prevarena žena spremna na osvetu, odnosno na prevaru.

Najčešći razlog osvete je odgovor na partnerov preljub što nikako ne vodi do sretnog završetka. Dogodi li se u vašoj vezi ovakva situacija, najbolje bi bilo krenuti dalje, jer veza bez povjerenja nema budućnosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju